video - palmă dată de primăria sibiu celor de la consiliul județean în privința aeroportului!
FOTO arhivă

Primăria Sibiu nu se va implica financiar în proiectul posibilului terminal cargo care s-ar construi pe aeroport din pricina problemelor legale legate de proprietate. Mai exact, municipalitatea, deşi a contribuit financiar, în 2006, la modernizarea aeroportului, nu a fost trecută ca proprietar, alături de Consiliul Judeţean.

aeroport2

Șansele ca Primăria Sibiu să se implice într-un posibil proiect de construcție a unui terminal cargo pe aeroportul din Sibiu sunt mici, întrucât problemele de natură juridică dintre municipalitate și Consiliul Județean cu privire la proprietate nu au fost rezolvate, a declarat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor. Aceasta a explicat și modul în care s-a ajuns la aceste neînțelegeri între cele două instituții care, împreună, au contribuit la modernizarea aeroportului. “Nu am luat încă o decizie privind terminalul cargo, dar nu cred că ne vom implica. Noi (n.r. – Primăria și Consiliul Județean) nu ne-am rezolvat încă, din punct de vedere juridic, nici situația precedentă. Dar, dacă așa se înțelege colaborarea, atunci n-are rost să colaborăm în aceste condiții și să blocăm banii Primăriei fără să ne putem rezolva problemele de proprietate. Dar nu aș vrea să se înțeleagă greșit că ar fi vreo problemă la nivelul președintelui de Consiliu Județean. Vorbesc la nivelul direcțiilor din Consiliul Județean”, a declarat Fodor.

Problema proprietății, în contencios administrativ

Edilul-șef a mai spus că atunci când s-a decis modernizarea aeroportului împreună cu Consiliul Județean Sibiu, după terminarea lucrărilor, acesta din urmă și-a însușit proprietarea asupra aeroportului, neglijând municipalitatea. Astfel, acum, s-a ajuns ca Primăria și Consiliul Local Sibiu să obțină în contencios administrativ dreptul de proprietate, conform contribuției avute la momentul modernizării. “Noi am finanțat aeroportul, dar nu am fost trecuți proprietari pe partea pe care am finanțat-o. Consiliul Județean, la timpul respectiv, și-a trecut de fapt toată partea lui, devenind singurul proprietar și pe noi ne-a neglijat. Există și un proiect de hotărâre al Consiliului Local în acest sens, care a fost contestat în contencios și cred că vom rezolva problema”, a explicat Astrid Fodor.
Întrebată dacă municipalitatea se va implica, alături de Consiliul Județean, în alegerea unui nume pentru aeroportul din Sibiu, primarul interimar al Sibiului a răspuns: “Ați văzut că Primăria nu s-a prea implicat în problemele aeroportului, pe ideea că unde sunt două moașe, copilul rămâne cu buricul netăiat. Așa că ar fi bine ca cei care îl au în administrare să se ocupe de problemă”.

VEZI TOATĂ CONFERINȚA DE PRESĂ A PRIMARULUI MAI JOS
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=3Kz9yDdN3NA”]

Ultima oră

Comentariul meu