video sibiul, "ciuruit" de gropi. cum explică primăria că va rezolva situația!

Municipalitatea vrea să rezolve într-un timp cât mai scurt problema gropilor apărute în asfalt. În funcție de evaluările specialiștilor din Primărie, se va decide care va fi procedura de urmat în perioada imediat următoare: licitație sau încredințare directă a lucrărilor.

groapa

Dacă ești șofer în Sibiu, n-ai cum să nu fi observat și, respectiv, ocolit numeroasele gropi apărute după iarnă. Pe multe străzi din Sibiu au apărut adevărate cratere, unele dintre ele atât de mari încât dacă nu eşti atent, te poţi trezi, fără prea mare efort, cu o pană sau, mai grav, cu o jeantă îndoită. Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat că s-ar fi intervenit mult mai repede pentru remedierea covorului asfaltic în toate zonele cu probleme, însă municipalitatea nu mai are, în prezent, contract cu nicio firmă specializată.

[contextly_auto_sidebar id=”dS1diLeBRI2dxBak6TpVketzbntTaePT”]

Contractul cu DPC Sibiu, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Sibiu, a expirat, iar acum Primăria este nevoită să organizeze o licitaţie pentru aceste reparaţii sau chiar încrediţare directă a contractului, în funcţie de sumele estimate că vor fi necesare pentru reabilitari. “Acum analizăm situaţia, în funcție de câte gropi sunt se va face o valoare estimativă pentru lucrări și să vedem dacă va trebui să mergem pe procedura cerere-ofertă sau pe încredințare directă. În cursul acestei săptămâni vom știi exact ce sume vor fi necesare”, a spus edilul-şef.
Mai mult, primarul Sibiului a explicat că nu vor exista mai multe contracte pentru aceste lucrări. “Putem atribui un singur contract pentru acoperirea acestor gropi, nu putem merge pe zone. N-are importanță unde sunt. Nu am stabilit exact de unde se va începe. De exemplu, ieri am trecut pe strada Siretului unde sunt gropi, Calea Cisnădiei… Sunt multe străzi cu probleme”, a explicat Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Veniti pe Ana Ipatescu ,strada neasfaltata (asfaltata cu 2-3 masini cu pietris acum doi ani).Sibiu Capitala Europeana. JALNIC !!!

  2. Veniti, va rog, pe Calea Gusteritei si pe strada Viilor sa vedeti cratere… Bataie de joc! Pe str. Viilor au petecit gropile in vara cu putin bitum (care dupa 2 ploi s-a spalat), iar acum, dupa iarna, e mai rau ca inainte…