Doi afaceristi discreti sunt cercetati in cea mai recenta ancheta a procurorilor anticoruptie deschisa la CFR. Unul dintre acestia a fost retinut, celalalt este in America de Sud. Procurorii investigheaza modul in care s-au dat subventii pentru firme private. Ancheta procurorilor DNA in cazul societatii Regiotrans, cel mai mare operator privat de transport feroviar pentru calatori, dezvaluie cum statul era pacalit de zeci de milioane de euro prin acordarea unor subventii ilegale.

In plus, directorii din Ministerul Transporturilor si CFR favorizau, in schimbul unor spagi ridicole, compania privata, in dauna CFR Calatori. Astfel, statul pierdea bani grei in ambele situatii. Asta, in conditiile in care Regiotrans este unul din principalii concurenti ai CFR Calatori.

Regiotrans este controlata de doi afaceristi: Costel Comana si Iorgu Ganea. Potrivit „Top 300 Capital- Cei mai bogati români”, acestia ocupa locurile 178 si 179, având fiecare o avere estimata la 30-32 de milioane de euro. Procurorii l-au retinut ieri pe Iorgu Ganea si pe o directoare din cadrul CFR, Estrella Stefanescu, pentru mai multe fapte de coruptie. Cei doi erau aseara in fata unui judecator, unde se discuta propunerea de arestare preventiva. Potrivit unor surse judiciare, Costel Comana este si el cercetat in acest dosar, dar in >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu