Polițiștii sibieni au scos din dotare toate aparatele radar în acest weekend la Sibiu. Motivul îl constituie numărul accidentelor grave petrecute de la începutul acestui an în Sibiu, dar și la nivel național, principalul factor fiind viteza excesivă.

accident tir

Din nefericire, începutul lui 2015 nu arată deloc bine din punct de vedere rutier. Nu mai puțin de 22 de persoane au fost rănite grav, iar alte trei și-au pierdut viața, în urma celor 17 accidente grave petrecute pe drumurile din județul Sibiu de la 1 ianuarie și până pe 15 februarie. Potrivit polițiștilor, factorul contributor al acestor teribile accidente este viteza excesivă. Astfel, pentru a preveni carnagiile pe șoselele din Sibiu, polițiștii sibieni au scos pe drumurile județului în acest weekend toate echipajele aflate în dotare cu aparate radar. „Acţiunile vizează conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, îndeosebi cele referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice”, susțin polițiștii sibieni.

[contextly_auto_sidebar id=”ntZnLs84zzof0aZmtnXUvbJ41cTNz27r”]

67 de accidente grave în doar două zile!

Potrivit unui comunicat remis presei de către IPJ Sibiu, la nivel național, în prima lună și jumătate a lui 2015, s-au înregistrat 795 de accidente grave, soldate cu 159 de persoane decedate și rănirea gravă a altor 772. „Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, ocupă primul loc în ierarhia principalelor cauze generatoare, pe acest fond înregistrându-se 209 accidente, soldate cu decesul a 47 persoane şi rănirea gravă a altor 232, în creştere la toţi indicatorii faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014. Mai mult, numai în perioada  13-15.02.2015, la nivel naţional s-au produs 67 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 24 persoane şi rănirea gravă a altor 71, 30% dintre acestea având drept cauză principală viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic”, se arată în comunicat.

CITEȘTE AICI: Accident teribil pe DN14!

CITEȘTE AICI: Weekend negru pe șoselele Sibiului!

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Viteza pe dracu! O banda pe sens si temperament coleric. Pe hotii dovediti de la Cnadnr i-as acuza asa, de vreo 1000 de ucideri din culpa pe an ce trece fara 100 km de autostrada construiti…