update noi detalii despre drama sibiencei rănite în germania!
Mansarda unde Ioana locuia cu prietenul ei a fost cuprinsă de flăcări

Ioana Firescu a fost victima unui incendiu izbucnit în noaptea de 14 spre 15 februarie în localitatea Gunzenhausen din Germania. Tânăra de 24 de ani este acum în stare stabilă la un spital din Nurenberg, iar prietenul ei din Sighișoara este în comă cu arsuri grave.

mansarda unde ioana locuia cu prietenul ei a fost cuprinsă de flăcări
Mansarda unde Ioana locuia cu prietenul ei a fost cuprinsă de flăcări

Potrivit jurnaliștilor germani, în noaptea de sâmbătă spre duminică (15.02.15), pompierii din localitatea Gunzenhausen au primit o alertă de incendiu pe strada Osiander . Prima mașină de pompieri care a ajuns a găsit flacără deschisă şi mult fum ieșind din apartamentul unei case, în care locuiesc mai multe familii. Pompierii au intervenit imediat deoarece le-a fost evident că este vorba despre un incendiu care se întindea în întreaga casă. Potrivit presei locale, în locuință se aflau șase persoane, între care şi tânăra originară din Sibiu, Ioana Firescu, şi prietenul acestia, doi dintre ei au suferit arsuri grave și au fost duși de urgență într-o clinică la Nurenberg.

[contextly_auto_sidebar id=”Gh0TC0i9TQFBNddzp4Apsa0ScjeFqJqg”]

“La fața locului nu s-a putut preciza cauza incendiului, iar daunele se ridică la peste 300.000 de euro, imobilul nemai fiind locuibil. Alte două persoane erau mai ușor afectate de arsuri şi erau intoxicate cu fum. Intervenția a durat până la orele dimineții, iar persoanele rănite au fost tratate inițial la fața locului, după care au fost transportate la spital”, scriu jurnaliștii germani. Tânăra este acum în stare stabilă.

Cum a pornit totul

Un tânăr din Sibiu a postat un anunț prin care cere ajutorul tuturor sibienilor care o cunosc pe Firescu Ioana, originiară din cartierul Ștrand. OradeSibiu.ro a reuşit să ia legătura cu familia Ioanei, după ce a fost publicată ştirea iniţială. ”Acum e mai bine. Vom merge acolo”, spune o rudă a tinerei pentru Ora de Sibiu. Și poliția sibiană a luat legătura cu familia și a anunțat-o de starea tinerei, după apelul făcut de site-ul nostru.

UPDATE – 10:45

Conform ultimelor informaţii, incendiul s-a produs la ora 2:00, iar în apartament se aflau doar cei doi tineri. Incendiul ar fi pornit de la vecinul de la etajul inferior apartamentului unde locuiau tinerii. Focul s-a extins cu repeziciune și la apartamentul lor, dar și la mansardă, unde locuia tot o romancă.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Numai prostii scrieti. Nu va ganditi ca puteti fi trasi la raspundere? Informati-va inainte de a publica stiri penibile.

    1. Puteti sa corectati stirea chiar aici, daca aveti alte informatii. Va rugam si va multumim!