moartea ”nașului” și operațiunea ”jucăria” - povestea luptei pentru putere a proxeneților români în spania

Prinderea sibianului Marius Crăciun, zis Stripărul la Madrid,  este considerată de poliția spaniolă ca o nouă lovitură dată mafiei române ce controla rețelele de prostituție. Marius Crăciun ar fi ajuns în Spania cu acte false cu scopul de a pune din nou pe roate rețeaua de prostituție rămasă fără cap după arestarea interlopului Ion Clămparu și moartea interlopului sibian, Dorel  Inocențiu Hanea.dorel hanea becu

Vidul de putere în mafia prostituției controlată de români în Spania a apărut însă după un război în toată regula. Poliția Națională din Spania a reușit să pună sfârșit acestui război care se desfășura de ani de zile între cele două bande mafiote române rivale care se luptau pentru monopolul asupra prostituției în Madrid. Prin această luptă pentru putere, cele două clanuri au încercat să umple golul lăsat de cel mai mare proxenet din Europa – Ion Clămparu supranumit și „Cabeza de Cerdo” (Cap de Porc), care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în anul 2012 pentru proxenetism, trafic de femei și extorcare de bani.

Interlopul sibian Dorel Hanea era de zece ani mâna dreaptă a lui Ion Clămparu, considerat cel mai periculos criminal român din Europa, când acesta s-a predat în 2011, scrie presa spaniolă. Atunci a preluat conducerea organizației criminale. Mulți spuneau că era un tânăr inteligent, care dacă ar fi fost de partea binelui, ar fi devenit un mare om de afaceri. A ales însă un alt drum. Banda lui extorca infractorii. Hoții din locuințe, clonatorii de carduri și proxeneții trebuiau să plătească la el o taxă de protecție dacă vroiau să își vadă de treabă. În caz contrar, aveau de îndurat bătăi crâncene, care pentru unii erau fatale.

VIOLENȚĂ GRATUITĂ

[contextly_sidebar id=”tcVMjGk3EFdh9TprP2JiRqwLWm0mWqMD”]Oamenii lui Dorel Inocentiu Hane, care controlau deasemenea cea mai mare dintre rețelele de prostituție din Spania, niciodată nu foloseau arme de foc pentru a menține ordinea. Cuțitul și alte arme albe erau utilizate pentru a maltrata victimele.
Totuși, Dorel evita să-și mânjească mâinile cu sânge. întotdeauna avea pe cineva care să-i execute ordinele. Și avea de unde alege pentru că susșinătorii lui erau toți luptători violenți. Petreceau ore în șir la sală, unde practicau boxul și luau anabolizante pentru a fi mai mari și mai fioroși. Consumau deasemenea multe droguri, care le afectau judecata.
Uneori nu era nevoie de un motiv pentru ca aceștia să recurgă la violență. Sursele polițiștilor spanioli, povestesc despre o noapte în care doi subalterni ai lui Dorel i-au rupt în bătaie pe doi români care nu aveau legături cu lumea lor, a crimei. Aceștia s-au nimerit într-un local din Leganés, Madrid și fără să vrea au intrat în discuție cu cei doi oameni ai lui Dorel Hanea. În scurt timp au fost luați la bătaie, unul dintre ei fiind pe punctul de a-și pierde viața în urma loviturilor primite. Nici în ziua de azi, acesta nu mai poate vorbi, din cauza loviturilor primite în cap în acea seară. Oamenii sibianului Hanea au devenit temuți pentru violența lor, dincolo de granițele Spaniei. Nu exista român din Spania care să nu fi auzit de ei iar legea terorii și a tăcerii guverna iar la orice denunț, pozau în nevinovați. Dorel Hanea îi intrecea pe toți în fața judecătorilor. Deși conducea un Mercedes de peste 100.000 de euro, apărea la înfățișările de la tribunal zdrențuit ca vai de el și nespălat de câteva zile. Era un neobosit consumator de cocaină, iar aspectul său datorat ăn parte acestui obicei, a făcut ca unii magistrați să nu creadă că el era capul unei organizații criminale de o mărime încalculabilă.

DECLINUL: De ce și-a pierdut influența Dorel Hanea, zis Nașul 

[contextly_sidebar id=”2hmaZqta2UQAMa7yPKcVTRqy4CSZHrmZ”]Informațiile vin din partea responsabililor operațiunii care au precizat că motivul pentru care Hanea și-a pierdut din putere era firea lui. Hanea era extrem de violent cu oamenii din jurul lui. „L-au bătut pe un bărbat cu un scaun în cap doar pentru că i se părea suspect și nu avea încredere în el, iar pe un altul l-au bătut atât de tare încât nu mai poate să vorbească din cauza leziunilor grave suferite”, au explicat pentru Europa Press surse din echipa de investigație.

La un moment dat, ceva s-a stricat în propria lui bandă. Mai mulți oameni s-au desprins de sub el și au fondat organizația lor paralelă, banda lui Marian Tudorache, zis Becu.

Cei doi șefi de clan cu personalități puternice, erau „prieteni” vechi ai Poliției, cu numeroase antecedente penale și responsabili de o amplă listă de crime violente, exploatare sexuală și extorcare de bani de la proxeneți și prostituate.

La început, cele două tabere au avut relații cordiale. Au împărțit provincia Madrid în zone de influență și nu călcau unii pe terenul celorlalți. Dorel Hanea și Becu, capul celeilalte bandese vedeau la nunți și botezuri, se salutau cu respect și gesturi ce aminteau de săruturile din filmul Nașul. Nu a durat însă mult și au apărut neînțelegerile, mai ales din cauza plecării unor proxeneți din tabăra lui Hanea către celălalt grup.

A încercat să-și înjunghie rivalul la un botez

marian tudorache, zis becu
Marian Tudorache, zis Becu

Picătura care a umplut paharul a avut loc în noiembrie 2014, când un proxenet de-al lui Dorel a trecut la banda rivală și l-a convins și pe altul să vină. Gestul l-a infuriat pe urmașui lui Clămparu care a lasat deoparte toate regulile. Pentru prima oară s-a dus la un botez unde erau doar membri ai bandei rivale, l-a scos de la petrecere pe trădător și l-a lăsat lat afară, apoi a revenit în sala ca și cum s-ar fi întors de la baie.

Succesorul lui Clămparu, fusese umilit și trebuia să dea un exemplu clar de cine e mai tare. Când rănitul a revenit în sală plin de sânge, s-a dus să se plângă direct la noul său șef, Becu, care s-a dus imediat furios la Hanea, urmat de toți musculoșii lui. Hanea a scos un cuțit și a început o bătaie sângeroasă care a provocat fuga femeilor și a copiilor din sală. Hanea a reușit să fugă destul de șifonat, dar nu a apelat la niciun ajutor medical. Nu avea să lase lucrurile aici. A gândit atunci un plan pentru a termina cu rivalul său pentru totdeauna. Se săturase ca mulți dintre proxeneții care îi plăteau taxa de „muncă pe teritoriul lui” să îi plătească rivalului său. Așa că a decis să înlăture obstacolul.
Mașinuța cu telecomandă

A apelat la o altă metodă din filme o mașină de jucărie încărcată cu explozibil și controlată de la distanță. Unul dintre oamenii săi de încredere s-a dus într-un centru comercial de unde a cumpărat jucăria cu pricina. Au îndepărtat caroseria mașinii și au pus înăuntru nu mai puțin de un kilogram de dinamită și un detonator electric.
Momentul ales pentru uciderea rivalului său a fost noaptea dintre 6 și 7 noiembrie a anului trecut. Unul dintre oamenii lui Dorel Hanea a plecat spre locuința lui Becu cu intenția de a teleghida mașina de jucărie încărcată cu explozibil sub mașina șefului mafiot rival. Însă planul nu a eșuat dramatic pentru Hanea. În drum spre destinație, la doar 20 de metri de casa lui Becu, mașinuța de jucărie a explodat accidental în mașină. Conform surselor, consecințele nu au fost fatale, însă omul lui Hanea și-a pierdut un picior, mai multe degete de la o mână și un testicul și a trebuit dus de urgență la spital.

Se declanșează „Operațiunea Jucăria”

La spital au ajuns și membrii Grupului XXI al Brigadei Provinciale de Informații a Poliției. Rănitul i-a asigurat pe aceștia că cineva a profitat de faptul că avea geamurile lăsate jos și i-a strecurat o bombă în mașină. Având în vedere că bărbatul avea antecedente penale, agenții nu i-au luat în considerare declarația, suspectând că este una mincinoasă. Astfel a luat naștere „Operațiunea Jucăria” centrată pe elucidarea acestei tentative de asasinat, fără a pierde din vedere însă activitățile criminale ale cele două clanuri.
În urma acestei explozii accidentale au fost reținuți atât rănitul, cât și o altă persoană. Apoi au fost arestate alte patru persoane din banda lui Hanea și din banda rivală. Becu, în schimb,  a rămas în libertate având în vedere că, în ceea ce privește acest caz, el era victima.

Hanea găsit pe Facebook, dar mort

hanea funeralii
Poze de la priveghiul lui Dorel Hanea au apărut pe Facebook

Dorel Hanea nu a fost nici el printre cei reținuți în arest. „Cum a aflat că suntem pe urmele sale a fugit din Spania”, a spus unul dintre agenții implicați în caz. Astfel a fost demarată o altă investigație pentru a-l găsi pe Hanea. În scopul găsirii mafiotului au fost consultate numeroase surse, inclusiv rețelele de socializare care s-au dovedit foarte folositoare: a fost găsit pe Facebook un certificat de deces cu numele mafiotului român.

Dorel Hanea, decedat în urma unei supradoze

Investigatorii au contactat Interpolul pentru a se asigura că informația de pe rețeaua de socializare este, într-adevăr, una corectă. Interpolul a luat legătura cu autoritățile mexicane care, la rândul lor, au contactat Autoritatea pentru Sănătate. Aceasta din urmă a confirmat faptul că o persoană cu această identitate a decedat recent în urma unei supradoze. Sursele poliției spuneau că Hanea era dependent de cocaină fiind dealtfel prins în 2011 de Poliție tocmai pentru că nu a mai rezistat și a ieșit să se aprovizioneze.  Corpul neînsuflețit al sibianului Dorel Hanea fusese deja repatriat în România, unde autoritățile locale au confirmat că trupul bărbatului a fost preluat de către familie și prieteni și că probele prelevate coincid într-adevăr cu ADN-ul lui Dorel Hanea.

Se așteaptă probele finale de ADN din România 

Autoritățile spaniole susțin că au primit imagini de la priveghi și de la înmormântarea celui care a fost Dorel Hanea „El señor del polígono”, însă nu au primit încă proba finală de ADN din România.
La conferința de presă despre această operațiune au luat parte șeful Poliției din Madrid, Alfonso Díez; șeful Brigadei Provinciale a Poliției Judiciare, José Luis Conde; șeful Brigadei Prvinciale de Informații, Germán Rodríguez Castiñeira și inspectorul șef al Unității de Delicte Specializate și Violente (UDEV), Jesús Pacheco.
Díez a declarat că banda mafiotă a lui Dorel Hanea era „cel mai periculos clan de proxeneți și operațiuni de extorcare din Spania”. „Operațiunea Jucăria” a avut ca urmări 11 noi înregistrări de case și sedii ale proxenetilor în provincia Madrid (Alcorcón, Coslada, Torrejón de Ardoz y Villa del Pardo) și un hotel în Toledo (Illescas). De asemenea, în urma operațiunii au fost confiscate 5 kilograme de material explozibil, mai multe arme de foc și detonatoare, arme ilegale, echipamente IT, bani, documente și trei automobile scumpe cu numere de înmatriculare false.

[box]Ion Clămparu a reuşit şi în România să scape de câţiva ani de închisoare. Condamnat în februarie 2011 la 13 ani de puşcărie, el a formulat o contestaţie la executare, după adoptarea noului Cod penal, solicitând diminuarea pedepsei, potrivit montitorulbt.ro. Dosarul a fost judecat de Tribunalul Sibiu, care i-a micşorat pedeapsa de la 13 ani de închisoare, la 10 ani de detenţie, sporită la 11 ani şi opt luni. Închis în prezent în Spania, Ion Clămparu ar urma să fie extrădat în România, avocaţii lui aşteptând să ceară contopirea pedepselor. Arestat din septembrie 2011, interlopul a executat deja trei ani şi patru luni de închisoare, această perioadă urmând să fie scăzută din pedeapsa finală.[/box]

Cine preia acum puterea

Poliția spaniolă este atentă la evoluția lucrurilor în cazul bandei lui Dorel Inocențiu Hanea, finul lui Ion Clămparu, rămasă fără lider de două ori în trei ani. Pe acest teren a juns la Madrid, sibianul Marius Crucean, zis Stripărul, și a fost capturat imediat ”E posibil să se producă o nouă ciocnire între cele două organizații. De obicei, banda rivală condusă de Becu va incercă să inghită facțiunea decapitată de două ori, deși e posibil ca dinre locotenenții lui Dorel Hanea să se ridice unul și să preia frâiele pentru a duce mai departe moștenirea lasată de acesta“ au declarat surse polițienești pentru elconfidecial.com.prostituate

Între timp, zecile de femei exploatate care au rămas fără proxenet așteaptă să vadă cum se aranjează apele.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=0hDhjkm6LHQ” splash=”https://i.ytimg.com/vi/0hDhjkm6LHQ/sddefault.jpg” caption=”Dorel de la Madrid”]
Surse: lavanguaedia.es, abc.es, 20minutos.es, europapress.es, elconfidencial.com

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. ia uite coaie cum se cearta ghertoii pe internet buni ca martori la proces. am informat deja politia baieti, valea inapoi de unde ati aparut pana nu e prea tarziu

  2. mafiotul ion clamparu este considerat cel mai bogat infractor din romania cu toate averile ilegale si cel mai periculos mafiot de pe glob .”detine bani ,masini lux in romania si europa ,casa de sute de milioane euro in romania,jud botosani si case de lux in europa[spania,etc].averea ilegala a mafiotului ion clamparu din botosani [cunoscuta si expusa dar si necunoscuta de autoritati este estimata la un miliard de euro.cistiga o suta mii euro pe zi\24 ore doar din prostitutie in romania,europa ,etc.se compara cu manelistii florin salam si adi minune ei cistigau 50 de mii euro -80 mii euro in 24 ore cintare ilegal din bacsisuri si cintari.

  3. hugo bos tu esti un tradator ,tea crescut dorel si ai mincat din castronul lui ,la fel si becu mare smecher are si el 10 pizde in poligon si a atras toti lingai fara caracter si valoare precum horia(hugo bos),claudiu ,catalin se stiu ei ca sunt multi ,intradevar dorel a fost sui va ramine o legenda un caracter puetrnic si un suflet mare ptr cn merita ,nu ptr catel ca ca hogo bos (horia)sau claudiu montana carei cinta salam ,dar precizeaza ca ei cu becu ies in oras in melodie ca altfel e frica are ai el 2 apartamente in germ se crede mare sef de bordele dumnezeu e sus si nu doarme dar va vegheaza fratellu va ia dupa el curind,mari interlopi((((

  4. se strange latul ,incet-incet si spre Dambovita si Arges,spre oamenii lui Becu,se stiu ei care sunt vine politia !!!

  5. mai cine este craciun marius un bulangiu care dansa in olanda la bulangii cu chiloti cu ata in cur si rupea topurile prin parcuri si el e mana dreapta alui clamparul ne face moldova de ras dracuu pizda cordita sa fie sef

  6. sa vina la mine in austria pe strada mea unde o am vreo unu de alui becu sau dorel sa mi ceara taxa de protectie ca se lasa cu sange si becu se mai crede smecher care nu si vede de nevastasa si fetita si are 2 distruse la produs ce smecher e asta

  7. becu te vrem mort si asta o stii mai tii minte cheia franceza care ti ai luato in cap pt pizda ce esti si sifon acum te crezi seful madridului dar nu uita ca dorel ti a pus pula pe bot in casa l el

    1. jegule mai vorbesti care lai tradat pe dorel ,ca de la tn ise trage moartea ca daca nu te batea si nu esia scandal la marius la botez ,dorel nu se batea cu lingau de becu ,si din cauza ca a fost incoltit voi toti lingai si el singur,a trebuit sa va demonstreze el vou cn este si de aia a plecat din spania ,dar dumnezeu nu moare si fratelu are grije de voi toti de sus