video – cutremur la dna! cumnatul lui ponta și senatorul ghiță duși la audieri!

cumnatul lui pontaIulian Herțanu, cel care este cumnatul premierului Victor Ponta, a fost dus de mascați la audieri la sediul Direcției Naționale de Anticorupție din Ploiești. Tot acolo a ajuns și boss-ul România TV, senatorul Sebastian Ghiță. Ambii sunt audiați într-un dosar privind infracțiuni cu fonduri europene.

Procurorii DNA au făcut 14 percheziţii, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor UE. Iulian Herţanu, deputatul Sebastian Ghiţă, preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma şi deputatul PSD Vlad Cosma au fost aduşi la DNA Ploieşti pentru audieri.[contextly_auto_sidebar id=”rkxNY94OjKVCdrdCRHqit1ZfnnPjD0QW”]

Deputatul PSD Vlad Cosma este şi el audiat la DNA Ploieşti
Deputatul PSD Vlad Cosma este şi el audiat, marţi, la DNA Ploieşti, în dosarul vizând fraudarea de fonduri UE şi în care au fost aduşi cu mandat la DNA Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi parlamentarul Sebastian Ghiță.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Vlad Cosma, fiul şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost adus cu mandat la sediul DNA Ploieşti.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, adus la DNA Ploieşti, în dosarul cumnatului lui Ponta
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost adus de anchetatori, marţi, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta şi în care a fost adus cu mandat şi deputatul Sebastian Ghiţă.
Mircea Cosma a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 12.30, fiind adus de procurori cu o maşină cu girofar.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Mircea Cosma a fost adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat în dosarul care vizează modul de derulare a lucrărilor pentru introducerea canalizării în zeci de localităţi din Prahova, inclusiv Comarnic.
Lucrările sunt făcute în baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituită prin asocierea Consiliului Judeţean Prahova cu mai multe consilii locale din judeţ, precum şi de SC Euroconstruct Trading 98 SRL şi SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.
Întrebat dacă are vreo legătură cu contractul de canalizare de la Comarnic, Mircea Cosma a răspuns că „legătură constă în faptul lucrările se derulează în judeţul Prahova”.

Sebastian Ghiţă, adus cu mandat la DNA Ploieşti, fiind suspect în dosarul cumnatului lui Ponta
Deputatul Sebastian Ghiţă a fost adus cu mandat, marţi, la DNA Ploieşti, el fiind suspect în dosarul în care este vizat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Ponta. ”Am venit cu mandat, am primit citaţie”, a spus Sebastian Ghiţă, care a ajuns la DNA Ploieşti în jurul orei 11.50.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, adus la audieri la DNA Ploieşti
Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost adus, marţi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziţii la mai multe firme, pentru infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX. Iulian Herţanu a fost adus la DNA Ploieşti în jurul orei 11.30, cu o dubă a Jandarmeriei, nefăcând nicio declaraţie jurnaliştilor aflaţi acolo. De asemenea, anchetatorii au descărcat la sediul DNA Ploieşti şi mai multe documente şi calculatoare ridicate în urma percheziţiilor făcute marţi dimineaţă în acest dosar. La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Ploieşti sunt audiaţi Iulian Herţanu, fostul consilier judeţean în CJ Prahova Mihai Coman, precum şi o altă persoană suspectată în acest dosar.

Fost consilier judeţean PSD, audiat la DNA Ploieşti în dosarul cumnatului lui Victor Ponta
Mihai Coman, fost consilier judeţean PSD în Consiliul Judeţean Prahova, a fost adus de anchetatori, marţi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziţii la mai multe firme, între care SC Exfin SRL, controlată de sora şi cumnatul premierului Victor Ponta.
Mihai Coman, fost consilier judeţean PSD, a fost adus la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 11.00, el fiind ridicat de anchetatori în urma unor percheziţii făcute în dosarul în care ar fi vizată şi SC Exfin SRL, deţinută de sora premierului, Alexandra Herţanu, şi de soţul acesteia, Iulian Herţanu.
Mihai Coman nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA Ploieşti, unde ar urma să fie aduse pentru audieri mai multe persoane, între care şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=l8J3syepO5I” splash=”https://i.ytimg.com/vi/l8J3syepO5I/maxresdefault.jpg” caption=”Cumnatul lui Ponta, adus la DNA Ploiesti pentru audieri”]
Mihai Coman a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2000-2004 şi deţine firma SC Indserv din Ploieşti.
O firmă a cumnatului lui Ponta ar fi fraudat fonduri UE pentru lucrări de extindere a reţelei de canalizare în Comarnic
O firmă a lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.
Prejudiciu de 7,8 milioane de lei, în dosarul care vizează şi firma surorii şi cumnatului lui Ponta – surse
Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=YVbBD4dhcuQ” splash=”https://i.ytimg.com/vi/YVbBD4dhcuQ/hqdefault.jpg” caption=”www.observatorulph.ro – Sebastian Ghita, in calitate de suspect la DNA Ploiesti”]
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar, care vizează infracţiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.
Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

Ultima oră

Comentariul meu