a început goana după înscrierea copiilor la clasa zero! află câte clase sunt la sibiu

Părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2015 au obligaţia să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. În județul Sibiu, au fost propuse peste 200 de clase pregătitoare, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.

aniversare scoala iancului

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au anunțat că la nivelul anului 2015-2016 au fost propuse un număr de 206 clase pregătitoare, dintre care 16 pentru limba germană, 2 pentru limba maghiară și 188 pentru limba română. Prima etapă a înscrierilor a început de luni şi va continua până la finele săptămânii viitoare.

[contextly_auto_sidebar id=”29jUo5sJJK4TMksFggBKH0TAHiayrYBM”]

“La nivelul anului şcolar 2015-2016, au fost propuse un număr de 206 clase pregătitoare. 16 clase sunt pentru limba germană, 2 clase pe limba maghiară, iar restul de 188 de clase pe limba română. Sunt preconizaţi circa 4200 de elevi care urmează să intre în aceste clase pregătitoare. Sunt suficiente clase, pentru că în planul de şcolarizare atâtea clase am cerut Ministerului, astfel încât să acopere toate nevoile identificate în urma trimiterii situaţiilor respective primite de la fiecare unitate de învăţământ în parte”, a declarat Livia Creţulescu, citată de RRC.
Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data de 31 august 2015 inclusiv au obligaţia să îşi înscrie copiii în învăţământul primar la clasa pregătitoare. În cazul copiilor care împlinesc 7 ani până la acea dată şi nu au fost înscrişi în învăţământul primar, părinţii lor pot cere înscrierea în clasa I. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie –31 decembrie 2015 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Evaluarea se face în perioada 17 februarie – 11 martie.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu