psd sibiu: ” românia este situată în proximitatea unei zone de o beligeranță îngrijorătoare”

catuse udreaDe zile bune, agenda publică a României este sufocată de dezvăluiri privind mari cazuri de corupție și autorii acestora, foști sau actuali reprezentanți marcanți ai componentei infracționale PDL (a Marelui PNL) și ne referim aici la Udrea, Videanu, Boc, Gabriel Sandu, Berceanu sau Anastase.

Reacțiile acestora trădează confuzie, panică și vinovăție. În contextul geopolitic actual, în care România este situată în proximitatea unei zone de o beligeranță îngrijorătoare, este inexplicabil atacul cuplului infracțional Udrea – Bica la adresa unor instituții cheie ale politicii de securitate națională a României, cum sunt Serviciul Român de Informații și Direcția Națională Anticorupție.
Cavalcada dezvăluirilor privind corupția politică și instituționalizată a unui regim care a rămas în memoria românilor în primul rând prin ”reforme” fără precedent (tăierea drastică a salariilor, pensiilor și alocațiilor, alături de creșterea TVA) nu trebuie să estompeze evenimente politico-economice de importanță majoră pentru țară.

1.Economia României a crescut cu 2,9% în 2014, ceea ce reprezintă o rată de creștere economică de aproape 3 ori mai mare decât media din zina euro și de două ori mai mare decât media Uniunii Europene. Pe date ajustate sezonier, România are a cincea cea mai ridicată creștere din U.E.

2.Rata șomajului a ajuns la minimul ultimilor 5 ani, inflația este la un minim istoric (cea mai mică din ultimii 24 de ani), indicele câștigului salarial (puterea de cumpărare), față de aceeași perioadă a anului 2013 a fost de 105,1%. La toate acestea se adaugă depășirea pragului de 50 de miliarde de euro la export, mai exact 52 de miliarde, pentru prima oară în istoria României.
Iată că sunt trei ani de creștere economică neîntreruptă care confirmă și legitimează justețea viziunii și a măsurilor Guvernului Ponta.

3.Nu în ultimul rând, vizita prim-ministrului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii, întrevederile cu Secretarul de Stat al Comerțului, Secretarul Apărării, Directorul CIA și contactele cu reprezentanți ai mediului de afaceri constituie o garanție consolidată că România este angajată puternic în relația de parteneriat cu SUA, aceasta însemnând atât o mai buna colaborare militară și de securitate, cât și atragerea de noi investitori americani în țara noastră.
Organizația Județeană PSD Sibiu

[contextly_auto_sidebar id=”Bea6gUWT1J7eumXgID5fjl3gjtUEEUxh”]

Ultima oră

Comentariul meu