Președintele Polisano, condamnat la UN AN de ÎNCHISOARE cu suspendare

borzaRemus Borza a fost condamnat de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, datorită unui conflict de interese în numai puțin de 34 de cazuri.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica Remus Borza a fost condamnat definitiv, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 1 an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese in 34 de cazuri. Tot la un an de inchisoare cu suspendare a fost condamnata si partenera sa Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL. [contextly_auto_sidebar id=”PESlvsQWu1HX5RE2AWge0xTzQxzadyWD”]Cei doi au fost trimisi in judecata in octombrie 2013 de catre procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti. HotNews.ro a relatat pe 8 ianuarie 2013, in premiera, ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, in care Remus Borza este partener, a angajat in numele societatii casele de avocatura Borza & Asociatii si Piperea &Asociatii pentru cele 74 de procese pe care compania le are cu creditorii. Pentru onorarii a fost alocat un buget total de 220.000 euro.
Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti incepusera urmarirea penala impotriva lui Remus Borza, pentru conflict de interese, pe data de 8 iulie 2013. In octombrie 2013, dosarul a fost trimis pentru solutionare Curtii de Apel Bucuresti.
Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 24 aprilie 2014 sa-l achite pe avocatul Remus Borza in dosarul in care este acuzat de conflict de interese. Decizia a fost contestata de procurori la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a inregistrat in 25 februarie 2013 dosarul in care Remus Borza si Nicoleta Munteanu, avocati in Baroul Bucuresti, sunt suspectati de conflict de interese, iar in 8 iulie a inceput urmarirea penala in cazul acestora.
Procurorii au stabilit, in urma verificarilor, ca Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnata administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a incheiat 34 de contracte de asistenta juridica intre firma de insolventa si Societatea Civila Profesionala de Avocati „Borza si Asociatii”. Asistenta juridica a constat in reprezentare, redactare, semnare si depunere a actelor in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat si la SCP „Borza si Asociatii”.
In cazul lui Remus Borza, procurorii au retinut ca, in calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a facut 34 de plati catre firma sa de avocatura, in baza contractelor incheiate de Munteanu.
Procurorii au aratat ca Borza este asociat atat in firma de insolventa Euro Insol, cat si la SCP „Borza si Asociatii”, „realizand astfel, in mod direct, un folos material atat pentru sine, cat si pentru asociatul sau, Munteanu Nicoleta”.
Remus Borza coordoneaza Societatea Civila Profesionala de Avocati „Borza si Asociatii”, membra a grupului Borza si Asociatii, alaturi de firma de insolventa Euro Insol SPRL.
Potrivit articolului 253 indice 1 din Codul Penal, „fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”, se mai arata in rechizitoriu.
Cum s-a aparat la acel moment Remus Borza in fata acuzatiilor de conflict de interese:
„Euro Insol SPRL si Borza si Asociatii, nu se afla in conflict de interese, ambele fiind  societati profesionale, una de insolventa, cealalta de avocatura, in care Remus Borza este partener, iar acest conflict nu exista nici intre avocatii de la  Borza si Asociatii si Hidroelectrica, in conditiile in care acesti avocati alcatuiesc echipa de profesionisti implicata in gestionarea procedurii de  insolventa a Hidroelectrica, fiind cei mai in masura sa argumenteze si sa sustina punctul de vedere si masurile dispuse de administratorul judiciar in  procedura, mai ales in ceea ce priveste judecarea unor contestatii care se indreapta impotriva masurilor administratorului judiciar de respingere la masa  credala a unor creante de 1,9 miliarde de lei”. Euro Insol mai spune ca Legea insolventei nu interzice avocatilor care sunt si practicieni in insolventa si  activeaza in cadrul unei societati profesionale sa desfasoare activitati ca avocati in cadrul unor cabinete individuale sau societati profesionale.
De ce nu au fost angajate alte case de avocatura. Euro Insol sustine ca marile case de avocatura reprezinta deja „baietii destepti” care au depus  contestatii. Euro Insol mai afirma ca are o colaborare indelungata si de succes cu Borza & Asociatii si Piperea & Asociatii si acest lucru prezinta garantii  din punct de vedere al experientei si integritatii profesionale. In afara de Borza & Asociatii si Piperea & Asociatii, Hidroelectrica mai este reprezentata  si de Cabinetul de avocatura Dana Ionescu, sustine Euro Insol.
Hidroelectrica a intrat in insolventa pe 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012.

Președintele Polisano, condamnat la UN AN de ÎNCHISOARE cu suspendare

Ultima oră

Comentariul meu

Publică