decizie importantă a primăriei privind preţurile tichetelor şi abonamentelor de parcare în sibiu!

parcare teatru sibiuPrimarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat, pentru Oradesibiu.ro, că taxele percepute pentru locurile de parcare amenajate de municipalitate vor rămâne neschimbate în 2015.

Taxele percepute de Primăria Sibiu pentru parcările amenajate vor rămâne neschimbate şi în acest an, a declarat, pentru OradeSibiu.ro, primarul interimar, Astrid Fodor. „Deocamdată nu avem această intenţie. Prin această taxă dorim să ordonăm sistemul de parcare. Consider că e bine ca aceasta să rămână la un nivel suportabil pentru ca sibienii şi cei care vizitează oraşul să şi-o permită şi să o achite”, a declarat Fodor.[contextly_auto_sidebar id=”Zf1s9cwkWBSHe4UUcudYf231ZOJWoNYe”]
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, anul trecut Serviciul de Administrare a Domeniului Public a încasat din administrarea parcărilor suma de 1.888.395 lei. “Din această sumă, 362.397 de lei din abonamente de parcare, 376.397 lei din tichete de parcare și peste 1.000.000 lei din taxa de parcare pentru locurile din Piaţa Mică şi de pe Cazarma 90”, susţin oficialii din Primăria Sibiu.

În prezent, pentru parcările taxate de primărie se percepe un tarif unic de un leu, pe două intervale orare, excepţie făcând parcările din Piaţa Mică, Cazarma 90 şi zona Târgului Obor.

Ce planuri are Primăria

Municipalitatea are în plan să amenajeze noi locuri de parcare neplătite pentru locuitorii din zona Dioda-Hipodrom, în cadrul unui proiect de modernizare a străzilor din aceste zone, a anunţat primarul Astrid Fodor. “Crearea de locuri de parcare este un proiect continuu pe care îl avem în vedere atât în proiectele de modernizare a străzilor, cât şi în cadrul proiectelor ample de reabilitare a cartierelor. Spre exemplu, odată cu modernizarea cartierului Vasile Aaron s-a reuşit crearea a peste 3.300 de locuri de parcare prin trasare sau amenajare de noi zone. Următoarea zonă pe care o vizăm este cea din Hipodrom – Dioda. Tocmai pentru că ştim că nevoia de locuri de parcare este mare, căutăm cu fiecare proiect să creștem numărul de parcări, iar prin PUZ-uri să determinăm ca în proiectele rezidenţiale mari să fie prevăzute de investitori şi locuri de parcare”, a mai spus Fodor.

Ultima oră

Comentariul meu