continental face o grădiniță pentru copii!

Continental, unul dintre cei mai mari producători din industria auto, va deschide o grădiniță pentru copiii angajaților săi la Sibiu, au anunţat reprezentanţii companiei. Potrivit acestora, Continental plănuiește să inaugureze grădinița până la finalul lunii septembrie 2015, iar toți angajații vor avea dreptul să aplice pentru un loc.

child in kindergarten

“Este o prioritate pentru noi să oferim angajaților un echilibru între viața personală și cea profesională. Cu acest proiect demonstrăm încă o dată importanța Sibiului pe harta Continental  și planurile de lungă durată care există pentru această locație”, a declarat Dr. Sami Krimi, director general al Continental Sibiu. “Ideea din spatele acestui proiect este să ne ajutăm angajații să gestioneze mai bine atât nevoile familiei cât și cerințele profesionale. Angajații noștri au cerut în mod constant acest serviciu, de vreme ce în Sibiu grădinițele sunt supraaglomerate, iar ei se confruntă cu o adevărată provocare în găsirea unui loc disponibil. Totodată, recrutăm specialiști din afara Sibiului și dorim să le oferim lor și familiilor o integrare cât mai ușoară,” a precizat Lăcrămioara Dărăban, director de resurse umane la Continental Sibiu.

[contextly_auto_sidebar id=”7kAGFSPtbsmiUkZZ8gITQUNiEX090f8n”]

1000 de metri pătrați

Grădinița, cu o suprafață de 1000 de metri pătrați și un loc de joacă de 500 de metri patrați, va fi construită în incinta companiei, dar cu acces separat de fabrică și de centrul de cercetare și dezvoltare. „Cei 1000 de metri patrați includ săli de clasă, sală de mese, băi, locuri de joacă, sală de sport, cabinet medical și alte facilități necesare pentru desfășurarea activităților. Vor fi oferite servicii atât pentru creșă, cât și pentru grădiniță în șapte grupe, cu douăzeci de copii în fiecare. Vârstele copiilor vor fi între unu și cinci ani. Unele dintre grupe vor avea predare în limba germană. Spațiul va fi deținut de companie, iar serviciile vor fi asigurate de către o instituție de învățământ, deja existentă pe piața din Sibiu. Grădinița va fi acreditată de către Ministerul Educației și va urma planul de învățământ și activitățile standard. Compania va acoperi o parte din costuri, pentru a putea fi accesibilă tuturor categoriilor de angajați”, se arată într-un comunicat al companei.

Investiții de peste 830 de milioane

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste  830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.300 de angajaţi și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 de noi membri în România.

Ultima oră

Comentariul meu