finul președintelui, dezvăluiri picante despre cum joacă iohannis tenis și cum a refuzat-o pe halep

Marius Vecerdea a fost prezent în weekend alături de Klaus Iohannis la meciul României din Fed Cup cu Spania. Finul președintelui a dezvăluit într-un interviu cum l-a învățat pe Iohannis să joace tenis și cum a refuzat în urmă cu șase ani să o pregătească pe Halep.vecerdea

Marius Vecerdea a oferit celor de la sportnews.ro un interviu în care a dezvăluit cu sinceritate că președintele Iohannis nu joacă niciodată tenis pe puncte și este tot timpul extrem de punctual.

Ca antrenor, cum vi s-au părut evoluția celor două fete ale noastre intrate în concurs azi (n.r. – sâmbătă), Simona Halep și Irina Begu?
Marius Vecerdea: Amândouă meciurile au fost într-o singură direcție. Din păcat, ultimul, în cea a Spaniei. Ar fi fost mai potrivit dacă Begu, nu neapărat să câștige, dar să o lungească, să obosească un pic mai mult pe Muguruza, pentru meciul de mâine (n.r. – duminică), cu Simona. Ar fi fost un mare avantaj, fiindcă Simona intră prima în concurs, de la ora 12.00, și ar fi avut mai puțin de 24 de ore de odihnă. Sunt lucruri care contează. Însă, din ce am văzut din declarația Irinei, chiar prezența domnului Iohannis a emoționat-o!
Președintele s-a uitat la succesul lui Djokovici

La fel de bine, domnul Iohannis a emoționat-o și pe Simona…
Așa este. Primul game al jocului a fost unul lung. E bine că s-a dus în contul Simonei. Ultimele game-uri au fost disputate, bine că s-au dus și acestea în partea noastră.

Cum a comentat președintele evoluția Simonei?
I-a plăcut foarte mult. Este prima oară când urmărește tenis de nivel mondial, ca să spun așa, de aproape. Urmărete destul de mult tenis. A văzut și finala de la Australian Open, cea câștigată de Djokovici. Chiar a văzut tot meciul, din ce am povestit pe tema asta. I-a plăcut foarte mult.

Comentariile în tribună cum au fost?
Făceam comentarii tehnice, la serviciu, lucruri pe care, de altfel, le lucrăm împreună, pe teren.

Ați dezvăluit recent că președintelui nu-i place să joace tenis pe puncte… Veți căuta să-i schimbați decizia?
Nu cred. Cred că se va ține de obinuințele dumnealui. Adică vine foarte punctual și pleacă foarte punctual de la teren. Când vine pentru sport, nu le încurcă cu socializarea. Și astăzi a venit la fix, a plecat la fix. Nu obișnuiește altfel. Așa sunt sașii. Se intră greu la sufletul lor, dar când o faci, nu mai ieși de acolo. Cât m-am chinuit să-l învăț tenis pe domnul Iohannis? Refuza mereu, prin 2007-2008. Acum vine singur.

De ce a plecat înainte de al doilea meci al zilei, cel al Irinei Begu?
Acum are o agendă foarte încărcată. Toată lumea ar trebui să se bucure că dânsul a fost în tribună, pentru a fi la festivitatea de deschidere și la primul meci.

Veți exersa anumite tehnici văzute în jocul Simonei Halep…
Da, i-a plăcut reverul în lung de linie. Doar că dumnealui joacă reverul cu o mână. Este un ”federist”, așa cum s-a declarat și în cartea dumnealui, ”Pas cu pas”. Nu cred că poate reuși un rever cu două mâini.
De ce a refuzat-o pe campioană acum șase ani

Familia Simona Halep v-a ofertat să o pregătiți, înainte să fie antrenată de Firicel Tomai… Vă pare rău că n-ați făcut acel pas?
De obicei, nu prea îmi iau gânduri cu trecutul, ca să regret. Am avut atunci o situația un pic mai dificilă, începeam clubul de tenis din Sibiu, am investit foarte mult acolo… La momentul respectiv, în 2009, urma să avem primul copil în familie și a fost o situație un pic mai dificilă. În niciun caz, nu regret…

Cum stă cu antrenamentele domnul Iohannis? S-au rărit de când este la Palatul Cotroceni?
Deocamdată, în fiecare weekend a venit la Sibiu. Și am jucat în fiercare weekend, fără excepție.

Nu v-a ofertat să veniți în București, ca să-l antrenați?
Nu cred că este, logistic vorbind, se poate face acest lucru. Am investiția de-acolo și îmi este dificil să vin din Sibiu doar pentru acest aspect. Însă, în cadrul federației, sunt președintele pentru modernizarea statutului. Muncesc din greu. Ar fi multe de modernizat, ca și în Constituție, de altfel. Chiar ieri seară (n.r. – vineri) am jucat la București, pentru prima oară, la Centrul Național.

Și, i-a plăcut?
Foarte mult!

Domnul Țiriac spunea că e bine că domnul Iohannis a venit la Galați, ca să vadă cum sunt drumurile țării, în caz că nu le cunoștea…
Să știți că domnul Iohannis a umblat foarte mult în campania elctorală. Chiar mi-a spus cum să ajung înapoi la Sibiu, mâine. A făcut un comentariu drăguț: ”Cred că știu fiecare groapă acum”!
”Are nevoie de un coach!”

Ce-i lipsește Simonei să facă saltul? Este Victor Ioniță antrenorul potrivit pentru ea, considerați că îi trebuie altceva?
Strict personal, cred că are nevoie de un preparator mental!

CITEȘTE AICI TOT INTERVIUL
[contextly_auto_sidebar id=”GDLgQEXrojLIyvR3lTuEwkCXN5hNIgQR”]

Ultima oră

Comentariul meu