video – incident la aterizarea lui iohannis în paris

Președintele Klaus Iohannis a avut parte de un incident la aterizarea sa în capitala Franței. Șeful statului s-a enervat în momentul în care a ajuns la limuzina ce îl aștepta la scara avionului. Imaginile au ajuns pe internet.iohannis

Un mic incident de protocol a avut loc marti, chiar la aterizarea aeronavei prezidentiale la Paris. Klaus Iohannis a avut un rar moment de enervare in momentul in care a coborat din avion si s-a dus spre limuzina oficiala care il astepta langa scara aeronavei: presedintele a ajuns singur la usa limuzinei, fara sa-l secondeze vreun membru al delegatiei sau organizator, si-a scos singur haina si, dupa ce a asteptat cateva secunde sa i-o ia cineva, a trantit-o pe capota masinii. Potrivit unor surse diplomatice, e vorba despre o gafa a protocolului francez, anunta hotnews.ro.
Sotia lui Iohannis, care a primit un buchet de flori la aterizare, la randul sau s-a urcat singura in limuzina oficiala, fara a fi secondata de vreun aghiotant.
La scurt timp, haina a fost luata de pe capota de un membru al delegatiei, care i-a dat-o generalului Lucian Pahontu, seful Serviciului de Paza si Protectie (SPP).
Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a ajuns marti in Franta, unde are loc prima sa vizita bilaterala oficiala. Klaus Iohannis se va intalni cu omologul sau, Francois Hollande.
Tot marti, Comisia pentru politica externa din Senat a propus chemarea de la post a ambasadorului Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru, precum si a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, si a unei functionare, ca urmare a incidentului cu invitatiile pentru receptia ocazionata de vizita presedintelui Klaus Iohannis la Paris, anunta Agerpres.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=p2M9q74Hni0″]
[contextly_auto_sidebar id=”tSKc23tjh74NNzL2V99zhZyxDxhTZg7W”]

Ultima oră

Comentariul meu