iohannisCe ziceți de nervii președintelui nostru, pe Le Bourget? Mie unuia mi se pare un gest regretabil. M-a dezamăgit.

Nu pentru că i-a trecut prin minte să-l facă. Ci pentru că a dovedit că nu are simțul umorului. De aici, poate, și tăcerile lui, în care își ascunde neștiința, sau nervii, când se simte incomodat de ceva sau cineva.

Simțul umorului poate să te scoată onorabil din situații neprevăzute, în care nu prea ști ce să faci.

Să fi fost prea mare, pentru puterea sa de adaptare, saltul formidabil, peste trei generații, în necunoscut, când a ajuns președinte?

Pentru prima vizită la Paris, în această calitate, mi se pare cam mult să-ți arunci paltonul pe mașina gazdelor. În loc să-l dai nevestei să aibă grijă de el. „Ține-l tu, Carmen, că ăștia văd că n-au ordin să mi-l ia. Și mă lasă să stau cu el în mână ca prostu’”. Putea fi un asemenea dialog (într-o limbă străină, mă rog, una pe care n-ar fi înțeles-o gărzile franceze) o variantă mai bună decât aruncatu’ cu paltonu’ pe ditamai Citroën-ul?

Eu cred că mai erau și alte variante. Toate mai bune decât cea prezidențială de astăzi. De exemplu, să fi stat cu paltonul în brațe, până la Palatul Élysée. Și-l lăsa în mașină. Sau o chema pe sibianca noastră, șefa lui de protocol, să i-l păstreze. Neșifonat. Sau pur și simplu îl lăsa, fără să-i pese, în mașină, că doar nu i-l furau gărzile franceze, parole d’honneur!

Ah, ce bine i-ar fi stat d-lui Iohannis să râdă puțin cu securiștii francezi, cât timp n-a știut ce să facă cu paltonul lui carpatin! Lângă frumosul Citroën! Sau te pomenești că s-o fi enervat că nu era un BMW de-ăla super!

Măcar să fi zâmbit, cu zâmbetul lui de actor american!

Oare președintele României nu se descurcă, de unul singur, în situații deosebite, atunci când îi lipsesc toți consilierii de lângă el?

Mi-e teamă ca incidentul minor, de astăzi, de la Paris, să nu trădeze că d-lui Iohannis i se cam întind nervii prea ușor, la o adică. Cu tot calmul lui, ce-i enervează pe bucureșteni.

Zic și eu, nu dau cu paru’: dacă își va pune cineva în gând să ne enerveze rău de tot președintele? Vreun canal de televiziune, vreun ziarist cu tupeu sau, și mă gândesc fără să stau prea mult pe gânduri: dacă cel care îl va enerva rău de tot va fi unul ca Putin, omul care, în aceste zile, poate să-i enerveze pe prietenii occidentali de vârf ai d-lui Iohannis?

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Da pe cine a omorat, pacatele noastre? Mi se pare ca facem stiri din mici rahaturi fara importanta si despartim firul in 4…

  2. Intradevar,nu ma asteptam la asemenea gest,dar fiecare om cand este stresat sau emotionat,are o iesire mai neconformista.Dar ,acest gest este atenuat de calitatile presedintelui nostru.