Atelier de teatru senzorial labirint într-o casa nelocuibilă din Centrul Istoric al Sibiului

Compania de Teatru Labirint „Azilul” începe în forță anul 2015, prin organizarea unui eveniment care marchează împlinirea unui an de la înființarea sa. Astfel, timp de 4 zile (9-12 februarie) va avea loc un nou atelier de teatru senzorial labirint, în urma căruia participanții vor construi un spectacol deschis publicului cu reprezentări în 13 si 14 februarie.azilul

Rolul atelierului este de a iniția spectatorii în această formă de teatru printr-o serie de exerciții specifice metodei și de a îi pregăti pentru construirea propriului lor spectacol de Labirint în ultima zi de atelier. Workshopul durează aproximativ 6 ore pe zi, este gratuit și deschis oricărui iubitor de manifestări artistice inedite în spații neconvenționale, în limita locurilor disponibile.
Spectacolul va fi deschis pentru public și se va juca pe 13 și pe 14 februarie., urmând să fie reluat pe parcursul a patru luni. Participanții la atelier pot alege să facă parte din Compania de Labirint „Azilul” și să joace in reprezentațiile viitoare ale spectacolului. Atelierul și spectacolul vor avea loc într-o casa nelocuibilă, monument istoric sec XIV-XVI, plasat într-o piațetă din Orașul de Jos.
Atelierul va fi condus de Sebastian Dobrescu, fondatorul Companiei de Teatru Labirint Azilul, student în anul III la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” – Specializarea Actorie si Artele spectacolului.
“Experienţa labirintului înseamnă o călătorie a fiecărui spectator către sufletul şi esenţa lui. Proiectele Companiei de Teatru Labirint Azilul sunt o sursă permanentă de inedit în zona teatrală sibiană, publicul îmbrăţişând cu entuziasm cele șapte spectacole de mare succes de până acum, care au însemnat trecerea unui număr de 350 de spectatori prin experiența labirintului. De la însemnătatea sa artistică, teatrul labirint merge până la transformarea audiențelor și a comunităților, axându-se mai ales pe spectator, aducând schimbare pentru toți participanții la această experiență“ spune Sebastian Dobrescu.
A condus mai multe proiecte cu Compania de Teatru Labirint Azilul: “Trepte“, “Castelul de Nisip“, “Azilul“- cel mai de succes proiect, care a dat și titlul companiei. Sebastian Dobrescu a participat în Tallinn, Sibiu și Babadag la atelierele de teatru labirint ale lui Iwan Brioc, în urma cărora a dobândit experiența necesară pentru a conduce propriul său atelier.
Povestea companiei a început în februarie 2014, când la Sibiu a prins contur un festival axat în principal pe teatru experimental – Alt Teatru, Alt Festival și au avut loc primele reprezentații și workshopuri, sub îndrumarea directă a lui Iwan Brioc, inițiatorul metodei de teatru labirint – o formă de teatru interactiv, senzorial, experimental – ceea ce presupune, în mare, că spectatorii să intre pe rând în piesă, iar actorii să facă parte dintr-o poveste pe care spectatorii o trăiesc, individual, ca personaje principale.

[contextly_auto_sidebar id=”qgyWmLaI0grVGIJfr6C6M86jp1lJ1XDL”]

Ultima oră

Comentariul meu

Publică