un tata refuza sa-si paraseasca copilul cu sindrom down desi e amenintat cu divortul

leoUn tată a fost pus să aleagă între fiul său nou născut cu Sindrom Down și mama acestuia, atunci când aceasta din urmă l-a amenințat cu divorțul dacă nu părăsește copilul în spital.

Samuel Forrest s-a confruntat cu această grea decizie la câteva ore după ce pe 21 ianuarie 2015, fiul său s-a născut într-un spital din Armenia. Soția i-a dat un ultimatum chiar în spital, după ce a aflat că micuțul suferă de sindromul Down, relateaza ABC News.

[contextly_auto_sidebar id=”B19PefkgHfC05hW30TUg8HrHWDlEDzwk”]“Doctorul a iesit din salon cu o mogaldeata infasurata in carpe. Era Leo. Avea fata acoperita si autoritatile spitalicesti nu ma lasasera pana atunci sa imi vad nici copilul, nici sotia. Cand a iesit a zis ca este o problema serioasa cu copilul”
Medicii l-au poftit in cabinet si i l-au aratat pentru prima oara pe Leo, fiul sau abia nascut. Atunci a aflat ca sufera de Sindromul Down.leo 2

„Am fost socat“ a povestit barbatul din Noua Zeelanda, casatorit cu o armeanca. Forrest si-a luat fiul si s-a dus cu el la tanara lui sotie, cu care era casatorit de 18 luni. „Am primit ultimatumul chiar atunci. Mi-a spus ca daca il pastrez pe Leo, va divorta”. In Armenia este o practica normala abandonarea copiilor cu probleme de sanatate la nastere sau dizabilitati.

Armeanca Ruzan Badalyan a intentat divortul o saptamana mai tarziu. Tatal lui Leo s-a vazut pus in situatia dificila de a se intoarce in Noua Zeelanda pentru a putea sa-i ofere micutului o viata mai buna, neavand de lucru prea mult in Armenia, si i-a venit ideea de a strange bani pentru revenirea in tara natala cu ajutorul unei platforme de crowdfunding, strangere de fonduri. A lansat o campanie pe GoFundMe, “Bring Leo Home (Down Syndrome)” pe 27 ianuarie 2015. Tinta era strangerea sumei de $60,000. Ieri erau donatii care depaseau de mai mult de sase ori suma, respectiv peste $400,000. Peste 14,650 de persoane au donat pana aseara, sume cuprinse intre 5 si cateva sute de dolari, iar ritmul donatiilor a explodat dupa prezentarea cazului in presa din Statele Unite si Canada.bring leo home  down syndrome  by samuel forrest

“Multumesc tuturor! Sunt uimit si impresionat cat de multi au fost alaturi de noi in aceasta cauza, cat de multi si-au aratat sustinerea pentru Leo. Dupa noua zile de la lansarea campaniei am aflat ca depasisem deja targetul”, a scris Forrest pe pagina campaniei.

Potrivit GoFundMe, Forrest vrea sa foloseasca banii ce se vor strange in plus pentru a incepe un program de ajutorare si constientizare a parintilor din Armenia care au copii cu sindrom Down, pentru a nu-i mai parasi.

 

Ultima oră

Comentariul meu