ce facem în weekend la sibiu. uite recomăndarile noastre!

Sibienii interesaţi să nu-şi petreacă weekend-ul acasă au de unde alege. Fie că vor să-şi petreacă sfârşitul de săptămână într-un club cu prietenii sau pe pârtie se găseşte ceva pentru fiecare.

sibiu

Poate cel mai important eveniment din weekend se va se petrece la Arena Platoș. Sibienii iubitori de sporturi de iarnă – și nu numai – pot lua parte la Transilvania Rookie Fest. Aceasta este cea mai importantă competiție din România dedicată snowboarderilor sub 18 ani și este cotată la 2 stele TTR, măsura de referință a competițiilor de snowboard din lume.

[contextly_auto_sidebar id=”uah9uY3EAWotVKfV8T6ak6XOnoTRXrlE”]

Competiția face parte din concursul internațional World Rookie Tour, concurs împărțit în mai multe etape ce au loc în Cehia, Australia, Canada, Chile, România sau Austria. Arena Platoș este singurul complex de ski și snowboard din România care găzduiește o competiție de această talie la nivel internațional. Tinerii concurenți sunt împărțiți în două categorii de vârstă, Rookies, tineri născuți între 1 ianuarie 1997 și 31 decembrie 1999, și Grooms, cei născuți după data de 1 ianuarie 2000. Ambele secțiuni sunt divizate în grupe de fete și băieți. Transilvania Rookie Fest va avea loc între 6-8 februarie, începând cu orele 10.

Baschet şi fotbal. Pentru „mondiale”

Studenții din Sibiu vor lupta, în acest weekend, pentru calificarea la „mondialele” fotbal şi baschet. Mai concret, este vorba despre ESN TEAM este cel mai recent proiect al Erasmus Student Network (ESN) și are ca organizatori principali echipa ESN a Italiei și cea a Poloniei. În perioada 6-8 februarie la Sibiu va avea loc etapa națională a României în cadrul căreia echipe de baschet și fotbal din 6 orașe vor concura pentru a decide cine va merge mai departe în Cracovia. roiectul își propune să promoveze sportul în rândul tinerillor și apare într-un moment ideal, avand în vedere că programul Erasmus+, lansat la 1 ianuarie 2014, aduce o nouă ramură internațională și anume mobilitățile de tip sportiv. Campionatul se va desfășura la sala Transilvania sâmbătă, 07.02 între orele 13:00 – 16:00 – fotbal, iar duminică, 08.02, între orele 10:00-12:00 –baschet și între 12:00-:15:00 fotbal. Premierea va avea loc începând cu ora 15:00 la sala Transilvania.

Concerte

Deși februarie este cunoscută ca luna „îndrăgostiților”, Artium Classic Cafe ne propune altceva. Mai exact, un concert Tapinarii Anti Valentine`s Day, devenit deja o tradiție la Atrium. Concertul va avea loc duminică, 8 februarie, începând cu orele 21.
Fanii muzicii rock pot opta pentru un concert Trooper, care va avea loc sâmbătă, începând cu orele 20, la Rock&Bike Music Club. Prețul biletului este 20 lei.

Expoziție de păsări de curte
Cine dorește să vadă niște exemplare frumoase de păsări de curte vor putea să o facă în acest weekend. La Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc, începând cu orele 9, atât sâmbătă cât și duminică , o expoziție de păsări de curte, dar și de iepuri.

Teatru

Sâmbătă, începând cu ora 19, la Teatrul Radu Stanca din Sibiu, se va juca piesa „DE CE HECUBA?!”, în regia lui Anca Bradu, iar duminică, tot de la orele 19, va fi organizat un spectacol de teatru coregrafic – Mozart Steps – de Gigi Căciuleanu.

 

Ultima oră

Comentariul meu