premiera momentului în românia vine de la sibiu!

Sibiul este dat ca exemplu la nivel național. Oficialii guvernamentali susţin că judeţul Sibiu este singurul din ţară în care şcolile funcţionează după toate normele sanitar.

scoala 18

Judeţul Sibiu este singurul judeţ din ţară în care toate unităţile şcolare au primit autorizaţie sanitară din partea autorităților abilitate, a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. “Este un singur județ care are toate școlile cu autorizație sanitară de funcționare — Sibiu, la extrema cealaltă sunt județe cum este Suceava, care are 465 de școli fără autorizație sanitară de funcționare. Sunt și alte județe care au 270 școli fără autorizație sanitară de funcționare. Există un parteneriat între Ministerul Educației și cel al Dezvoltării Regionale prin care MDRAP susține alocarea de fonduri către reabilitarea acestor unități de învățământ în scopul obținerii autorizației sanitare de funcționare, în scopul îmbunătățirii calității educației și îmbunătățirii accesului la educație al copiilor. Este un număr extrem de mare”, a explicat ministrul.

Care sunt priorităţile

Totodată, acesta a mai spus că una dintre prioritățile ministerului este ca toate cele 2520 de școli din România să obțină cât mai repede autorizaţia sanitară de funcţionare. “Obiectivul la nivelul anului 2015 este acela al obținerii autorizației sanitare de funcționare pentru un procent cât mai mare din aceste școli, dar oricum toate ar trebui să aibă autorizație sanitară până la începutul anului școlar următor”, a mai spus Cîmpeanu.

 

 

[contextly_auto_sidebar id=”WZiPkjJXaReA1W13WJ4Sn5dED25kERaZ”]

Ultima oră

Comentariul meu