guvernul ia bani de la banca mondială pentru tribunalul sibiu!

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Justiției, continuarea investiției la sediul Tribunalului Sibiu, în cadrul acordului de finanțare încheiat cu Banca Mondială.

tribunalul sibiu

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că Tribunalul Sibiu este una dintre cele mai importante investiții pe care ministerul le are în derulare, reabilitarea clădirii istorice de importanță națională „fiind un obiectiv important atât pentru Ministerul Justiției, dar și pentru comunitatea locală”.

[contextly_auto_sidebar id=”4vEKb4nz2PZRLdxJ8Li0PVyCRJRpptRQ”]

„Este, din punctul nostru de vedere, o nouă dovadă a respectării angajamentului asumat de Executiv de a finanța sistemul judiciar, în special prin alocări pentru zona de investiții. Lansarea Programului Național de investiții în sediile de instanțe și parchete, dar și atragerea de noi finanțări de la Banca Mondială și din fonduri europene ne vor permite ca într-o perioadă rezonabilă de timp să avem o infrastructură adaptată secolului XXI care să permită reducerea semnificativă a duratei proceselor și să asigure condiții normale de desfășurare a actului de justitie”, a declarat ministrul Justiției.

Lucrări începute în 2011

Lucrările de consolidare și reabilitare a Tribunalului Sibiu au fost demarate în noiembrie 2011, moment în care s-a descoperit că imobilul prezintă un grad mult mai ridicat de afectare a structurii decât se estimase inițial. Conform expertizei tehnice este necesară consolidarea fundațiilor și a tuturor pereților și planșeelor clădirii monument istoric. Soluția de consolidare se va realiza la interiorul clădirii, deoarece clădirea fiind monument istoric este necesar să fie păstrată volumetria, aspectul și detaliile arhitecturale existente exterioare.

Ultima oră

Comentariul meu