analiză - cât costă un apartament nou la sibiu. iată evoluţia preţurilor!

Preţul mediu pe metru pătrat pentru un apartament nou în Sibiu este 738 euro/mp, în vreme ce pentru un apartament vechi trebuie să plătim un preţ mediu mai mare: 771 euro/mp.

constructii-muncitori-bloc-imobiliare

Preţul apartamentelor noi din Sibiu a crescut cu aproximativ 1 % în ultimul semestru al anului 2014, în vreme ce în Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti sau Târgu-Mureş preţurile au intrat într-un trend uşor descendent, se arată într-o analiză imobiliară realizată de compania Darian. Conform analiştilor, preţurile apartamentelor noi şi vechi s-au stabilizat în cursul anului 2014, la nivelul întregii ţări, diferenţe mici între unele oraşe fiind datorate mai multor factori. Comparativ cu anul 2013, însă, preţurile medii ale apartamentelor anul trecut au fost cu aproximativ 2,7 % mai mari, însă cu mult sub preţul mediu din 2008, dinainte de izbucnirea crizei economice. În Sibiu, preţul mediu al unui apartament vechi a fost în 2014 de 771 de euro/mp, în vreme ce preţul mediu pentru un apartament nou construit a fost de 738 de euro/mp.

Cumpără un apartament nou la Sibiu cu doar 24.500 euro! Click pentru detalii!

La nivel naţional

Conform analizei de piață Darian, prețul mediu de tranzacționare al apartamentelor vechi, la nivel național a fost de 678 €/mp, în scădere cu doar 0,3% față de primul semestru al anului 2014 şi cu 0,9% faţă de ultimele 12 luni. „Așadar, pe baza acestui studiu, reiese că, pe primul loc în clasamentul prețurilor medii de tranzacționare la apartamentele vechi, se situează și de această dată Capitala, cu o medie de 965 €/mp, urmată îndeaproape de Cluj-Napoca cu 932 €/mp, pe locul trei situânduse Timișoara cu 860 €/mp. Comparativ cu perioada de început a crizei, prețurile apartamentelor vechi la nivel naţional au scăzut cu aproximativ 40%”, se arată într-un comunicat remis presei.
Pentru al optulea an consecutiv, Darian DRS SA, cel mai important jucător independent de pe piața de evaluări din România, prima companie din țară acreditată RICS la nivel corporativ, lansează studiul „Analiza pieței imobiliare” alături de “Indicele Imobiliar Darian”. Studiul cuprinde toate cele 40 de orașe reședință de județ și municipiul Bucureşti şi analizează evoluţia pe fiecare sector al pieței imobiliare. Este singura analiză exhaustivă cu acoperire națională care ia în considerare prețurile de tranzacționare.

 

[contextly_auto_sidebar id=”nXZf7og6Jjjb04W3d35sVC0ATuHcd2NB”]

Ultima oră

Comentariul meu