Dacă faci parte dintre cei care nu suportă zgomotul, îți cauți un job sau ești înnebunit după mere, atunci ai mare noroc: ‘Thrillist’ a elaborat o listă pe care se regăsesc cele mai bune caracteristici şi virtuţi ale tuturor ţărilor europene. În urma parcurgerii acestei liste vei afla că ţara potrivită pentru iubitorii de linişte este Croaţia, Germania nu are rival în Europa în ceea ce priveşte disponibilitatea locurilor de muncă, iar Polonia este principalul producător de mere. În ce domeniu este România invincibilă? Veţi afla din informaţiile de mai jos.
1. Austria: cea mai mică rată a şomajului din Europa
Cu un procentaj de 4,9 %, în Austria s-a înregistrat cea mai mică rată a şomajului, datorită acestui fapt se situează în fruntea ţărilor europene cu cei mai puţini şomeri.
2. Belgia: ţara cea mai „verde”
Ţara lui Manneken Pis este catalogată drept cea mai preocupată de ecologie şi de reciclare din Europa, situându-se pe primul loc în ceea ce priveşte reciclarea reziduurile de papetărie.
3. Bulgaria: cea mai ieftină electricitate
Dacă la sfârşitul lunii aştepţi cu groază factura de lumină, Bulgaria este ţara perfectă pentru tine. Acesta este teritoriul care a reuşit să fie fruntaş printre „vânzătorii” europeni de electricitate.
4. Croaţia: liniştii și calm
Pentru momentele în care vecinul de vizavi ascultă muzică la maximum la ora 2 noaptea sau pentru dimineţile de sâmbată când vecinul de jos găureşte pereţii de zor cu o bormaşină şi tu nu vrei să auzi decât liniştea, trebuie să te gândeşti serios să te muţi în Croaţia. Această ţară este catalogată drept ţara cu locuitorii cel mai puţin zgomotoşi.
5. Cipru: fără probleme în distingerea banilor
Diferenţierea monedei de 10 cenţi de cea de 20 de cenţi nu reprezintă o problemă pentru ciprioţi. Un procent de 78% dintre cetăţeni susţine că nu are nicio problemă în ceea ce priveşte identificarea corectă şi manipularea banilor (atât monede, cât şi bancnote).
6. Republica cehă: paradisul berii
Republica cehă ocupă primul loc din Europa la consumul de bere pe cap de locuitor. Annual se consumă 148,6 litri de persoană, o cifră impresionantă care, din păcate, aminteşte de lista Europei pe dos: Slovenia era considerată drept ţara cu cele mai multe decesuri în urma consumului excesiv de alcool din Europa.
7. Danemarca: muzică şi dans
Se pare că în Danemarca cetăţenii cântă şi dansează mai ceva ca vecinii din sudul Europei. Deşi ţările nordice nu sunt enumerate de obicei printre „petrecăreţii” europeni, Danemarca învinge stereotipurile: 35% dintre danezii afirmă ca au ieşit pe ringul de dans în ultimul an, iar 38% declară că au urcat pe scenă pentru a cânta. Pe lângă caracteristicile artistice inedite ale acestei ţări, Danemarca a fost, de asemenea, situată pe lista ţărilor cele mai sigure din lume.
8. Estonia: generator redus de deşeuri
Dacă Belgia se evidenţiază drept ţara care reciclează cele mai multe ambalaje, Estonia nu rămâne codaşă şi se poziţionează pe primul loc în Europa drept ţara care risipeşte cel mai puţin, devenind astfel ţara care generează cele mai puţine deşeuri.
9. Finlanda: îndrăgostiţi de turism
Să fie oare de vină zilele friguroase finlandeze cele care îi îndeamnă pe finlandezi să viziteze lumea? Indiferent de motiv, cert este că locuitorii acestei ţări sunt cei mai „plimbăreţi” din toată Europa: 88,5% din populaţie a făcut cel puţin o călătorie în străinătate în ultimul an.
10. Franţa: cetăţeni sportivi
Ţara brânzeturilor, a baghetelor şi a delicioaselor quiche-uri este, de asemenea, şi ţara cu cea mai mică rată a obezităţii înregistrată în Europa. Se pare că francezii au luat în serios recomandările în ceea ce priveşte o viaţă sănătoasă şi o dietă echilibrată şi se gândesc de două ori înainte să apeleze la orice tip de mâncare fast-food.
11. Germania: locuri de muncă pentru toată lumea (sau aproape pentru toată lumea)
Deşi este cea mai populată ţară din Europa, Germania continuă să fie fruntaşă în ceea ce priveşte disponibilitatea locurilor de muncă.
12. Grecia: cea mai scăzută incidenţă a tuberculozei
Grecia este fruntaşă printre ţările europene în ceea ce priveşte incidenţa tuberculozei: în total, cazurile de TBC înregistrate în ţara elenă sunt de 5 la 100.000 de locuitori.
13. Ungaria: fără câştiguri ilegale
Ungaria este departe de „plăţile la negru” sau de înşelăciunile fiscale, fiind cea care contribuie cel mai mult la bugetul de stat şi cea care comite cele mai puţine delicte de ordin fiscal prin neplata impozitului. Acest lucru este deosebit de lăudabil, având în vedere şi faptul că TVA-ul în Ungaria este mai mare – 27%.
14. Irlanda: cele mai puține divorțuri
În Irlanda se înregistrează cel mai mic procentaj al divorțurilor din Europa și, în același timp, cea mai mare rată a fertilității.
15. Italia: cea mai ridicată speranță de viață
Stilul de viață mediteranean le-a asigurat italienilor primul loc în ceea ce privește longevitatea. În Italia speranța de viață este de 82,03 ani.
16. Letonia: prime pentru funcționari
Letonii nu așteaptă ocazia Crăciunului pentru a dărui în stânga și în dreapta. Aproximativ 67% dintre cetățenii letoni sunt de părere că funcționarii publici merită prime și bonusuri pe toată perioada anului.
17. Lituania: cei mai conșiincioși elevi
Un procenaj de 93,4% dintre lituanieni se ocupă de educația lor și își manifestă interesul pentru școală. Această cifră contrastează cu rata foarte mare a abandonului școlar în Spania unde 23,5% dintre elevi nu reușesc să absolve cursurile învățământului obligatoriu.
18. Luxemburg: cei mai mulți poligloți
Luxemburgul are trei limbi oficiale – luxemburgheza, germana și franceza. Datorită faptului că este o țără în care se vorbesc mai multe limbi, în medie, un student luxemburghez studiază 2,5 limbi străine la facultate. La maturitate, 61% din populația Luxemburgului vorbește trei limbi străine diferite la nivel conversațional.
19. Malta: cei mai optimiști
Se pare că locuitorii Maltei sunt cei mai optimiști în ceea ce privește viitorul și ce ne aduce el. Totuși, din punctul de vedere al spiritului antreprenorial, Malta se situează pe locul 161 din 189 printre țările cu spirit antreprenorial scăzut (conform unei liste elaborate d ecătre Banca Mondială).
20. Olanda: cei mai puțini fumători
Este foarte probabil ca biciclismul (care poate fi numit lejer sport național în Olanda) să îi fi determinat pe olandezi să se lase de fumat. Fumatul, o problemă de sănătate publică foarte gravă în Europa, a scăzut în Olanda cu 30 de procente.
21. Polonia: țara merelor
Conform rezultatelor ‘Thrillist’, este foarte probabil ca ultimul măr pe care l-ai mâncat de curând să fi fost din Polonia. Această țară produce mai mult de 3 mil. de tone de mere anual, o cifră care atrage atenția dacă o comparăm cu producția anuală de carne de porc – 900.000 de tone.
22. Portugalia: plută pentru toată lumea
Dacă Polonia impresionează prin producția sa de mere, Portugalia poate să o ajungă lejer din urmă în ceea ce privește producția de plută. Aproximativ o jumătate din toată pluta care se produce în lume provine din Portugalia (49,6%).
23. România: cel mai mic consum de cocaină
Lista publicată anterior de către ‘Thrillist’ despre cele mai mari defecte ale fiecărei țări europene în parte situa Regatul Unit pe primul loc n ceea ce privește consumul de cocaină. La polul opus se află România unde se înregistrează cel mai mic consum de cocaină din Europa.
24. Slovacia: cele mai multe experimente cu roboți
Conform ‘Thrillist’, Slovacia este țara care lucrează cel mai mult cu roboți. Majoritatea slovacilor afirmă că au realizat proiecte ajutându-se de aceste mașinării fie că au făcut acest lucru acasă, la locul de muncă sau la școală.
25. Slovenia: cel mai mic număr de mame adolescente
Nu se știe exact motivul: poate un acces mai ușor la pastilele anticoncepționale și la metode contraceptive în general sau datorită unei educații sexuale mai bune, cert este că în Slovenia sunt cele mai puține mame adolescente.
26. Spania: destinația favorită pentru Erasmus
Plajele superbe, oamenii amabili și petrecerile spaniole sunt cele care îi determină pe studenții din întreaga Europă să vină cu bursă Erasmus în Spania.
27. Suedia: internet pentru toată lumea
Suedia este țara în care un procent de 94,8% din populație are acces la internet.
28. Regatul Unit: cea mai mică rată a sinuciderilor
Cu o rată a sinuciderilor de 0,3 la 100.000 de locuitori, Regatul Unit înregistrează cele mai puține sinucideri din Europa.
Citește și: EUROPA PE DOS: Topul negativ al Europei – ROMÂNIA, SURPRIZĂ!
Sursă: www.elconfidencial.com