video veste importantă pentru angajații de la dpc sibiu. primarul fodor a anunțat ce se întâmplă cu societatea!

Societatea de Drumuri şi Poduri Sibiu (DPC Sibiu), subordonată Consiliului Local, intră în reorganizare judiciară, începând cu 15 februarie. Nu este cert ce se va întâmpla cu cei aproximativ 120 de angajaţi rămași în această societate. 

lucrari

DPC Sibiu va intra, începând cu 15 februarie, în reorganizare judiciară, iar disponibilizările le va hotărî managementul, împreună cu Consiliul de Administrație și administratorul judiciar, în funcție de situația concretă, a declarat, marți, primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

„DPC a prezentat un buget care, structurat la nivel de 120 de oameni, și, plecând de la ideea că a participat la o serie întreagă de licitații, poate pe unele dintre aceste licitații le va câștiga. DPC are deja contracte ferme încheiate pentru aproximativ 10 milioane de lei – exceptând aceste licitații – și dacă va câștiga câteva dintre aceste licitații are șanse să se redreseze. Dar nu la nivelul la care a lucrat înainte, adică la nivelul de personal de peste 300 de oameni”, a spus Astrid Fodor.

Bugetul structurat pentru 120 de oameni

Totuși, primarul a explicat că această reorganizare administrativă nu înseamnă neapărat și disponibilizări, iar totul va depinde de modul în care va funcționa societatea în viitor, precum și ce soluții vor găsi cei din managementul companiei, împreună cu administratorul judiciar. „Nu am spus că urmează o restructurare. După cum și-au construit bugetul, n-ar fi nevoie. Dacă ei ar câștiga acele licitații pe care și-i le-au propus – la unele deja au depus dosarul de participare – au șanse să rămână cu 120 de oameni. Așa este structurat bugetul, pe 120 de oameni. Administratorul judiciar va stabili dacă funcționează bine, dacă procedurile care se aplică sunt corecte. Instanța numește administratorul judiciar. Ei (n.r. – referindu-se la conducerea DPC) trebuie să depună documentația la instanță până pe 15 februarie. Ei s-au angajat în Adunarea Generală a Acționarilor că depun documentația în instanță pentru numirea unui administrator judiciar”, a spus Astrid Fodor.

Fodor: „Nepregătită să facă față economiei de piață”

Edilul Sibiului, Astrid Fodor, a explicat că această societate subordonată Consiliului Local nu avea cum să facă faţă unei pieţe concurenţiale puternice, atunci când legislaţia a impus încheierea contractului de concesiune a lucrărilor la drumuri în oraș. „Această societate nu a fost pregătită să facă faţă economiei de piaţă, concurenţei, faptului că trebuie să te lupţi pentru comenzi. Ei au fost obişnuiţi, având contract de concesiune. Aşa este când ai contract de conecsiune, ai nişte lucrări asigurate. Faptul că noi n-am mai putut prelungi acest contract de concesiune este o problemă de legislaţie. Dacă acest contract de concesiune ar mai fi putut fi prelungit, cu siguranţă DPC-ul n-ar fi avut aceste probleme”, a spus primarul orașului.

[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=0EbvNI6s4zA”]
[contextly_auto_sidebar id=”ozjUqJpJ6kZ5gAKVkMKsKuh7P0stkMH2″]

Ultima oră

Comentariul meu