foto avalanșă la bâlea lac. doi salvamontiști prinși sub zăpada! (update live video)

Alertă maximă în Munții Făgăraș la Bâlea Lac. O avalanșă avută loc în jurul orei 14.30 ar fi surprins patru turiști aflați în zonă. Până la urmă se confirmă că este vorba de două persoane, ambele angajate ale Salvamont Sibiu.salvamontist

ISU Sibiu a anunțat în jurul orei 14:38 că a avut loc o avalanșă în urma căreia mai multe persoane ar fi fost prinse sub zăpadă. Avalanșa ar fi avut loc în apropiere de cabana Paltinu, la peste 2.000 de metri altitudine, în zona Bâlea Lac.
”Intervin SMURD C, Salvamont. elicopterul SMURD Tg Ms se deplaseaza la Balea Lac. SAJ cu 1 EPA, SMURD B si C”, spun cei de la ISU Sibiu.

UPDATE 1

Până la urmă este vorba de două persoane care au fost scoase de sub zăpada. ”Ambele persoane sunt conștiente”, spun cei de la ISU Sibiu.

UPDATE 2

Este vorba de 2 persoane, 2 barbati unul de 23 si unul de 28 angajati ai Salvamont Sibiu. ”Persoanele sunt constiente și vor fi coborate la Balea Cascada de unde vor fi preluate de echipajele medicale”, mai spun cei de la ISU.

UPDATE 3

Cei doi bărbati au fost consultați de medici. Unul a refuzat transportul la spital, iar celălalt este dus la UPU Sibiu.

UPDATE 4

Salvamontistii erau in patrulare la balea lac! Un numar de patru salvamontisti faceau parte din echipa de patrulare! Doar 2 au fost surprinsi de avanlansa! Riscul de avalansa in zona era mic!

VEZI ÎN DIRECT IMAGINI CU SOSIREA ACESTUIA LA SPITAL LA SIBIU ÎN PLAYERUL DE MAI JOS ÎN SCURT TIMP!

STIREA SE ACTUALIZEAZĂ!

URMĂRIȚI MAI JOS IMAGINI DE LA BALEA LAC, SURPRINSE IMEDIAT DUPĂ AVALANȘĂ
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=yHdH9FESfZQ”]

[contextly_auto_sidebar id=”U05AxLCDpweik67o7XUGRZOPxBDTk2F1″]

Ultima oră

Comentariul meu