Se depun proiecte pentru agenda culturală Sibiu 2015. Iată ce buget s-a alocat! (VIDEO)
foto: arhivă

Ghidul de finanțare pentru proiectele care vor alcătui agenda culturală a anului 2015 a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu în ședința ordinară din 29 ianuarie 2015. Primăria a decis să aloce un buget mai mare cu aproximativ 100.000 de lei față de anul trecut.sibiul de odinioara

Proiectele pot fi depuse în perioada 30 ianuarie – 28 februarie 2015 la registratura Primăriei Municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal, nr. 2, de luni până joi în intervalul orar 8.30-16 şi vineri între orele 8.30-13.
Cererea și Ghidul de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul www.cultura.sibiu.ro, secţiunea Agenda Culturală, iar informaţii suplimentare pot fi obţinute prin email: agendaculturala@sibiu.ro sau telefonic: 0269/208.812.

Primăria continuă să sprijine cultura sibiană și în 2015
“Am alocat anul acesta 35 de milioane de lei pentru cultură, adică aproximativ 10% din bugetul local. Aceste fonduri vor finanța cele trei instituții culturale din subordinea Municipiului – Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul Gong și Casa de Cultură cu Teatrul de Balet – dar și finanțarea agendei culturale. Pentru agenda acestui an avem disponibili 6,6 milioane de lei pe care dorim să îi investim în evenimentele culturale care definesc imaginea Sibiului, care bucură publicul sibian și oaspeții noștri deopotrivă” a subliniat primarul Astrid Fodor.

Agendă stufoasă în 2014
Agenda culturală a anului 2014 a numărat 79 de proiecte, bugetul alocat acestora de către Primăria Sibiu însumând 6.480.000 de lei. Și anul acesta evenimentele au oferit diversitate, culoare și o animare plăcută a spațiilor publice. Pe tot parcursul anului au avut loc evenimente din cele mai diverse dintre care amintim Festivalul Cântecele Munților, Festivalul Artmania, Sibiu Lights and More, Media Music Awards, Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt, Feeric Fashion Days, Sibiul de Odinioară, Obor Fest, viața culturală a Sibiului reușind din nou să aducă orașul în prim-plan național și internațional. Un pas important a fost și ducerea evenimentelor spre cartiere prin activități precum „Zilele Vecinătății” sau “Traseele tematice în Gușterița”, Primăria având intenția de a încuraja astfel de evenimente, cu scopul de a aduce actul cultural cât mai aproape de comunitate.

[contextly_auto_sidebar id=”cvoYborjLxEZOejK1gBeY4Ad3E5ukz5V”]

Ultima oră