adriean videanu reţinut de dna pentru complicitate la abuz în serviciu

adriean videanuFostul ministru Adrian Videanu a fost reţinut, în această seară, de procurorii DNA în cel de-al doilea dosar de corupţie al fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, scrie gandul.info.

[contextly_auto_sidebar id=”fAVUKJeRjYasiJMFTXL1vt7ZOnv2I5fC”]Liderul PNL este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi a fost audiat la DNA în cursul acestei după amieze.

Procurorii DNA au dispus disjungerea mai multor dosare din cazul Alina Bica-ANRP. Dosarele au legătură cu speţe în care fosta procuroare-şefă Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluţionării lor, în schimbul unor avantaje.

Potrivit surselor Hotnews.ro Alina Bica, in calitate de sef al DIICOT, ar fi ridicat la 25 februarie 2014 in mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 de actiuni detinute de Videanu la SC TITAN MAR SA.  Adriean Videanu era cercetat in dosarul DIICOT – Structura Centrala, alaturi de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Potrivit surselor, exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu sa-si puna la adapost actiunile sechestrate si sa obtina foloase necuvenite prin instrainarea lor.

DNA a emis pe numele lui Adriean Videanu ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu va fi dus la centrul de retinere si arest preventiv al Capitalei si va fi prezentat vineri in fata unui judecator cu propunerea de arestare preventivă.

 

Ultima oră

Comentariul meu