barbatul divortat- animalul din cusca de la zoo

 Barbatul abia divortat e precum animalul salbatic scapat din cusca de la zoo. Tu de ce te grabesti  sa-l intorci?

Chiar asa ma gandeam, ce fericire pe barbatul abia divortat! Cata libertate abia castigata si ce consternare ca nu stie ce sa faca cu ea, asa dintr-odata!!

Mai ales daca acesta vine dupa o casnicie de multi-multi ani, in care nu mai ramasese nimic acolo decat rutina si  captivitatea, decat dominarea unei femei prea autoritare, decat palavrageala continua si reprosurile la tot pasul, decat blazarea si „indatoririle” conjugale, decat lipsa oricaror forme de sex-appeal, decat mirosurile de tocana cu ceapa si restrictii la  numarul de pahare consumate sau la iesirile cu baietii, decat „decartarile” de bani fara numar pentru ifosele ei, decat mutisme de ambele parti sau furtuni verbale intr-un pahar cu apa, decat diluarea masculinitatii pana la stangacie, decat o singuratate in doi care arde si adanceste prapastia!…

barbat zoo

Si daca EL, sau Ea, pana la urma, si-au luat inima in dinti si cu greu au rupt lantul acestor slabiciuni (acestor obisnuinte cvasi-patologice) al custii in care s-au condamnat prizonieri, acum Tu, cea noua, tu de ce te grabesti  sa-l intorci?!

Ar trebui sa fii constienta ca oricate artificii ar avea iubirea asta a voastra, ca chiar daca te iubeste sincer sau se simte bine cu tine, ca oricate confirmari ar primi din partea ta ca el este cel mai bun pentru tine, ca oricat de dispus ar fi sa se arunce cu tine in salturi de Kamasutra,  ca oricate soapte de ale lui ti-ar spune ca nu mai e alta ca tine, …totusi EL nu e pregatit ACUM sa se intoarca la zoo !!

E CA O BOALA DE CARE VREA SA SE VINDECE

[contextly_auto_sidebar id=”7RBHk7Cv13USvG4F0raQjEAZ3TOIqXaS”]Si nici nu are CUM sa fie! E in natura mecanismelor lui psihologice sa-si traiasca Etapele! E ca o boala cu fazele ei, de care trebuie mai intai sa se vindece, pentru ca apoi sa sara in viata cu tine ! El cu tine isi ia doza de shoc, ca antibioticele cu priza dubla din prima zi de tratament, Pentru ca vrea sa se vindece!! Cat mai repede, fara durere, fara amintiri prea multe care sa-l blocheze intr-un punct mort.

Pentru ca vrea sa se salveze, sa-si arate ca poate, ca se poate intoarce la EL, la toate potentele dinainte de EA, fosta, si pe care tot ea i le tocise in captivitate.! Iar tu cam joci rolul de salvator! Dar nu pentru totdeauna, cum ai vrea tu, ci pentru un timp, cand, odata salvat si insanatosit este posibil sa vrea sa-si ia zborul ca pasarea din cuib, chiar daca acolo, cu tine, i-a fost bine.

Iar daca te simte ca vrei sa-l tii prea strans langa tine, atunci mai bine alege sa plece. Si nu pentru ca nu ar tine la tine, nu pentru ca nu ii este confortabil cu tine, nu pentru ca nu ai putea fi de viitor, ci pleaca pentru ca nu vrea sa sara dintr-o cusca in alta!! Cel putin deocamdata.

GUSTUL DE METAL AL CASNICIEI

Mai mult ca oricand acum el are CUSCA in fata ochilor. Mai mult ca oricand acum o data trezit el isi traduce ca a ajuns acolo, pentru ca ea, fosta, i-a intins o cursa pentru a-l prinde in capcana, pentru a-l inchide in cusca casniciei. Mai mult ca oricand are acum gustul amar al fraierului care a fost Atunci, caci a vazut rezultatul!! Mai mult ca oricand are sentimentul zadarniciei ca „La ce i-a folosit”!? Si MAI MULT CA ORICAND acum nu vrea sa repete GRESEALA!!

Si atunci, ma crezi pe cuvant cand iti spun ca TE GRABESTI !?? Nu ma crezi!? Ok, intreaba-l pe el.

Dar nici nu e nevoie sa-l intrebi ca si tu stii raspunsul. Ti-a dat semne. Ai inteles deja ASTA din neangajarile lui, din dragostea traita in salturi, din faptul ca nu construieste impreuna cu tine planuri de viitor, din fuga lui „in viata” cu prieteni si distractii care nu te includ, din faptul ca nu te scoate in oras sau in vacante, din faptul ca nu se muta la tine, din contradictiile dintre vorbele lui amagitoare si faptele care intarzie sa concretizeze, din lista lui cu prioritati unde planurile cu tine nu s-au scris sau nu ocupa primele pozitii.

Degeaba insisti, degeaba plangi, degeaba speri, degeaba recurgi la tertipuri si crize! La ultime sanse pe care chipurile i le dai, doar sa se hoatarasca sa fie cu tine! Nu faci altceva decat sa-i amintesti de Fosta. De care fuge mancand pamantul. EL te-a comparat si te-a ales pe tine tocmai pentru ca nu esti EA! Pentru ca tu esti ALTFEL. Pentru ca atunci cand te-a cunoscut faceati impreuna salturi de copii pe campia libertatii. Iar custile erau departe, Erau trecut.

Graba ta ii aminteste de cusca. El nu va face ceea ce Tu astepti. Nu Acum. E prea devreme. Sau poate niciodata cu Tine.!

Asta e riscul cand accepti un barbat abia divortat ! Il tratezi de boala si risti sa te imbolnavesti TU ! 

 

Ultima oră

Comentariul meu