programul educațional "viața la pozitiv", la cea de-a vi-a ediție

Programul educațional naționa „Viața la pozitiv” va debuta miercuri, în Sibiu, la librăria Habitus. Prin acest program, se doreşte implicarea elevilor în viaţa comunităţii.

proiect

30 de Grupuri de “Voluntari Pozitivişti” reprezentând instituţii şcolare din 26 de localităţi, implementează peste 20 de proiecte educaţionale şi de timp liber, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Programului Educaţional Naţional “VIAŢA LA POZITIV”. Festivitatea de deschidere oficială are loc miercuri, 28 ianuarie 2015, ore 13:00 în fiecare localitate cu parteneri din ţară.

[contextly_auto_sidebar id=”KJP7nvH5B141VralzVK6ANhXWmb1NMBy”]

La Sibiu, evenimentul este găzduit de Librăria HABITUS. „Prin crearea “Grupurilor de Voluntari Pozitivişti” în cadrul instituţiilor şcolare participante, se urmăreşte ca elevii să devină mai implicaţi în viaţa comunităţii prin însuşirea şi dezvoltarea competenţelor specific activităţii de voluntariat: atitudine de colaborare; asertivitate şi integritate; înţelegerea codurilor de conduită şi maniere general acceptate; capacitatea de a lucra în echipă; spirit civic; exprimarea pozitivă a propriei identităţi”, se arată într-un comunicat remis presei.
Conform organizatorilor, cea de-a VI-a ediţie a programului contabilizează 35 de proiecte educaţionale şi de timp liber, în care sunt implicate 100 instituţii şcolare, de cultură, educaţie, din administraţia publică şi ONG partenere. Programul se desfăşoară în 60 localităţi din mediul urban şi rural din 35 de judeţe şi din Chişinău, Republica Moldova şi va avea 20.000 de beneficiari direcţi şi indirecţi (elevi, studenţi, cadre didactice, părinţi, comunităţi).

Ultima oră

Comentariul meu