criminalitatea stradală în creștere vertiginoasă la sibiu. la fel și în mediul rural!

Bilanțul celor de la IPJ Sibiu pentru anul 2014, a scos la iveală faptul că infracționalitatea stradală este în creștere. Infracționalitatea în mediul rural a crescut și ea anul trecut, în comparație cu 2013, la un nivel extrem de îngrijorător.catuse

În anul 2014, indicatorii infracţionalităţii stradale sesizate au înregistrat per total o creștere cu 5% față de anul precedent (+43 de fapte, de la 842 la 885). Analiza indicatorilor privind numărul de infracţiuni stradale sesizate pun în evidenţă următoarea concluzie: numărul de tâlhării comise în mediul stradal a scăzut faţă de perioada similară a anului trecut -9% (de la 44 la 40), 17 dintre acestea fiind comise pe timpul zilei, în stradă, prin smulgerea obiectelor. Trebuie precizat faptul că, deşi în anul 2014 acest indicator a înregistrat o creştere uşoară, infracţiunile stradale sunt în general, infracţiuni mărunte, fără un grad ridicat de pericol social.

Criminalitatea în mediul rural mai mare cu peste 20 la sută
Infracționalitatea în mediul rural a cunoscut un trend ascendent în anul 2014 cu 21%; infracționalitatea stradală în mediul rural a înregistrat o creștere de +3 infracțiuni în anul 2014.
Este important de menţionat faptul că această creştere este data de creşterea numărului de infracţiuni contra persoanei, în special a lovirilor, şi nu de creşterea infracţiunilor contra patrimoniului care, per total, au cunoscut un trend descendent.

[contextly_auto_sidebar id=”gA0idFcARg0EL4I5s0BWkpgfiY7WugOY”]

Ultima oră

Comentariul meu