o sibiancă s-a calificat la campionatul mondial de schi din canada! vezi cine e!

Născută la Sibiu, Laura Văleanu este o tânără de 25 de ani, la prima vedere deloc deosebită față de alte tinere de vârsta ei. Poate doar performanețele sportive deosebite și perseverența ieșită din comun o diferențiază de alte tinere pe care le vedem zilnic pe stradă. Ce nu știe multă lume este că Laura Văleanu a învățat să fie campioană internațională, chiar dacă nu are un picior și se ajută de o proteză.

laura valeanu

Foto: Facebook
În aceste zile, Laura participă la un concurs de schi în Serbia, unde a câștigat medalia de aur și s-a calificat astfel la Campionatul Mondial de Schi din Canada. „Daaaa, am reușit să mă calific pentru campionatul mondial din Canada la proba de Super G! Locul 1 la Super G si Super Combined in Serbia, Stara Planina! După ce la începutul sezonului mi se părea aproape imposibil sa schiez cu acele schiuri de 2 m, iată-ma dându-mi drumul pe pârtia din Serbia cu viteza maximă si putând controla acele schiuri! Da, asa este, totul e posibil prin voință și exercitiu! Dar oricum mai am multe de invatat, e abia primul sezon de speed! Important e că am prins curaj și că imi place!”, a scris Laura Văleanu pe pagina oficială de facebook.

[contextly_auto_sidebar id=”Ke18WUSaVb90ZAPV1lECUdEUvZXr1sRJ”]

Tragedia care i-a schimbat viața
Până în 2006, Laura, născută la Sibiu, a fost o tânără normală. Schia de la patru ani, în 2004 concura deja la Campionatele Naţionale ale României şi din 2006 a câştigat regulat medalii la toate competiţiile naţionale, și nici prin cap nu i-ar fi trecut că o plimbare cu motocicleta pe care o primise cadou avea să îi schimbe radical viața. A fost lovită din lateral de o mașină și ca urmare a acestui accident a suferit amputaţia piciorului drept mai jos de genunchi. De atunci, Laura Văleanu a învățat să se folosească de o proteză pentru a-și relua activitățile pe care le desfășura înainte de accident. În 2009, a reînceput să schieze şi a devenit membră a clubului sportiv Lamont Cluj-Napoca. Tot în aceeaşi perioadă a fost admisă la Universitatea de Medicină Ludwig-Maximilian din München şi a hotărât să încerce să participe pentru prima dată la Jocurile Paralimpice de Iarnă, la Vancouver, în 2010.

Singurul sportiv român care a participat la Olimpiada Jocurilor Paralimpice de la Soci
A fost prima schioare din istoria României care a participat la Jocurile Paralimpice de iarnă. Apoi, în 2014 a fost primul sportiv român care a participat la jocurile paralimpice de Soci. În prezent, Laura Văleanu este stabilită în Germania, unde studiază Medicina și se pregătește intens pentru consursurile de schi.

Sursa: VoceaTransilvaniei

Ultima oră

Comentariul meu