Recunosc, cu o oarecare surprindere, că a trebuit să apelez la prietenul Google, pentru a da de urma sursei de unde a plecat spre Europa ultimul răcnet al tribunului de la București. Pentru cei care nu știu, tribunul nu este altul decât fostul papagal literar de la curtea lui Ceaușescu, omul de litere dulci, siropoase și lipicioase care repeta lecția supușeniei în urma vorbelor scrâșnite ale dictatorului. Papagalul se identifică cu trei nume, ce pot fi asociate sindromului cunoscut de români sub denumirea „nebunul satului”: Corneliu Vadim Tudor, fost yankeu la curtea regelui comunist Nicolae I-ul, fost lider de partid neo-naționalist-populist, fost euro-parlamentar și frate de cruce cu fostul lider de partid neo-naționalist-populist francez, Jean Marie Le Pen. Ei bine, acest fost nu încetează să împroaște societatea românească, de 25 de ani, cu urletele lui animalice de frustrat irecuperabil și neîmpăcat nostalgic, în urma dispariției tătucului  său protector de până’n 89.

Ultimul său răcnet, de leu rănit de noua șansă a normalizării României, a fost provocat de câștigarea de către președintele Iohannis a procesului său cu ANI.  Rana, produsă de sentința definitivă a Înaltei Curți, l-a scos din minți, adânc și grav,  pe bietul fost cântăreț al regimului de tristă amintire. Și, pentru că de 25 de ani, autoritățile românești îl lasă’n pace, pe motiv că, vezi doamne, toată lumea știe că e plecat de-acasă, trubadurul de altădată s-a răcorit pe actualul chiriaș al Palatului Cotroceni. Evident, ca’ntotdeauna, cu spume la gură. O fi el tratat cu mioritică blândețe de mahării societății noastre, dar ce a făcut, de curând, trece dincolo de performanțele de până acum. Știu, se vor găsi destui care să spună că e vorba de libertatea de exprimare. Da, ar putea fi o variantă de interpretare a fenomenului. Dar e vorba de aceeași libertate provocatoare care, la Paris, a produs carnagiul caricaturiștilor de la „Charlie Hebdo”.

Așa cum spuneam, a trebuit să caut pe Google să aflu unde a lansat CVT noul atac asupra președintelui Klaus Iohannis. Pentru că nu a fost primul. Așa am aflat că CVT și-a publicat „editorialul” (în exclusivitate) pe un site, un blog deținut de un celebru necunoscut însă suficient de căutat pentru a da de scrierile lui CVT. Culmea este că de aici textul a sărit, direct, pe un site european de limbă română. Asta chiar nu dă de gândit nimănui? De data asta, însă, CVT a reușit dintr-o suflare să-și verse of-ul în toate direcțiile.  De la „negrul” președinte Obama, ales de „seminția lui Israel”, trece în marș forțat la foștii lui prieteni gen Moammar el Gadaffi și ajunge la președintele României, Iohannis, „acest Salam de Sibiu ambulant (…) căutat mult şi bine: să nu fie român, dar nici ortodox”. Și le face sâc românilor cu satisfacția omului care le știe pe toate: „Na, Tudor Vladimirescu! Na, Corneliu Zelea Codreanu! Mai na-vă una, după ceafă, să uitaţi de Cuza, Octavian Goga, Nicolae Iorga! ” Am ajuns, deci, la el acasă. Adică în registrul populismului șovin. Și xenofob! Numai că trebuia să trecem și prin Germania, țara care asigură spatele alegerii lui Iohannis, „în vederea războaielor care se pun la cale”. Wow! Citim cu sufletul la gură, în continuare: „motivaţia principală asta a fost: extirparea nervului naţionalist, printr-o umilinţă fără precedent”. Nu vă grăbiți să trageți concluzii! Ciudatul (parc-ar veni din Belgravistan, nu alta!) nu și-a terminat numărul. Ajungem la ‘907: „Numai că socoteala de la Tel Aviv nu se potriveşte cu cea din târgul fanariot al Bucureştilor, iar Mişcarea Naţionalistă tocmai din asemenea provocări sinistre se hrăneşte şi creşte tîta-mare! Nu uitaţi de 1907, care s-a născut din lăcomia obraznică a arendaşilor evrei ”. Ce părere aveți? E tare, dom’ne! E tare omu’ ăsta. Stați să citiți finalul.  E super! „Porcăria e prea mare. Insuportabilă. O să prindă figura cu un săsălău retardat în fruntea României atunci când va ajunge preşedinte al Israelului şi un activist Hamas”. E clar, tot la poporul lui Israel ne-am întors.

Așadar, cum o ia, cum o pune, CVT ajunge, indiferent de unde pleacă, la pericolul maxim pentru România, copiat după legionari: jidovii. De data asta, fiind vorba de un neamț, ce putea fi mai simplu pentru un om fără o doagă la cap decât să revină la vechea provocare: „Evreii sunt de vină!”? Așa a fost și în anii 30-40. Se știe unde a ajuns Europa. Iar mâzgălitura asta, a propagandistului ceaușist, apare cu puțin timp înainte de aniversarea celor 70 de ani, de la eliberarea deținuților de la Auschwitz. După toate aparențele, CVT nu crede în Holocaustul antievreiesc, organizat și pus în practică de statul Germaniei naziste. Și nici nu poate suferi pentru păcatele altora, în fața lui Dumnezeu. Ori e schizofrenic, ori cineva se folosește de ciudățenia lui, pentru a lansa ideologia neo-nazistă și în România?  N-ar fi deloc imposibil, având deja terenul pregătit de isteria jihadistă intrată deja în Europa… D-le Maior, credeți că lucrătura lui CVT (de-acum și dintotdeauna) ține de libertatea de exprimare sau de siguranța națională? Sau așteptați să se întâmple ceva, pentru a ne arăta că știți de unde ni se trage.

Ultima oră

Comentariul meu