femeia si..barbatul sarpe

Pentru unii ar fi plictisitor sa scriu despre statistici,  despre tipurile de violenta atat de des intalnite in societate, in relatia dintre „barbati” si femei, despre reactiile psihopate evidente din jurul nostru, despre atacurile zilnice la care suntem expusi pe strada, acasa, la serviciu, in mass-media..si, de fapt, la tot pasul, in viata noastra. Si nu, nu am sa scriu despre toate astea, care de fapt sunt „la vedere”. M-am gandit sa scriu despre Barbatul -Sarpe! Caci exista si aceasta specie in lumea barbatilor care de cele mai multe ori sunt o binecuvantare. Si nu ca personal biblic si nici mitologic sau cu alte semnificatii prea incarcate. Ci despre sarpele privit din unghiuri care reflecta un caracter. Si despre cum acesta se anuleaza pe Sine cand ataca Femeia!

olympus digital camera

MAI MULTI SERPI, MAI MULTI BARBATI

 Este barbatul care ataca  nu asa „pe fata”, demonstrativ, „haiduceste”, la nervi sau la betie.., sau ca rezultat al „modelului invatat” din familie unde bataile au „savoarea” lor si „animalul” nescolit se dezlantuie!

„Barbatul Sarpe”, cel care nu are nici macar barbatia de a ataca frontal, direct, asumat; cel care nu are nici macar curajul de a arunca manusa; cel care nu stie sa IA si sa MERITE ci stie doar sa cerseasca, sa „fure”, sa minta, sa pozeze in purtatorul de pantaloni dar care-i raman mult prea largi ca nu au CE sa sustina.

„Barbatul Sarpe” este unul care „se da” intelectual sau se pretinde inteligent. Cel care se strecoara la „sanul” femeii, care o invaluie cu vorbe perfide, care o priveste cu ochii sticlind cautand sa o hipnotizeze sa-l vada pe el minunat sau sa se vada pe Ea minunata; barbatul Sarpe care stie el formulele sasaite care, spera el, sa o faca sa-l creada, care ii ineaca mana pana la cot cu sarutarile lui cu limba rece si despicata; care face gesturi galante fara traire ( despre care a auzit el ca „functioneaza”) ca pe niste mutari stereotipe si mai ales cand stie ca are alte priviri atintite asupa sa..

Barbatul Sarpe poate fi si acel Barbat Sarpe- cu- Pene, care se-nfoaie in penaj cu „merite” pe care nu le are si pe care le coloreaza in special inspre „zonele” cu care sa atraga caci stie sa-si „imbrace” ispititor capcana. El este cel care se impauneaza cu trofee si merite castigate usor si provenite de la alte prazi (usoare). El este cel care nu are NIMIC altceva de vanzare pentru ca de fapt nu are NIMIC! Decat un sange rece si o lipsa a coloanei vertebrale.

 Barbatul Sarpe poate fi si Barbatul Sarpe-cu-Clopotei, sau o combinatie a celor doua „specii”. Acesta din urma pluseaza, mai mult si mai mult, face zgomot, cu El, cu parerile lui, de cele mai multe ori acelea care „dau bine” imaginii LUI, sau cu acelea care ataca pe altii caci doar asa poate ca EL sa devina „valoros’! O „valoare adaugata si, paradoxal, singura si intrinseca, pe care o dobandeste DOAR lovind in ceilalti pentru ca el sa se remarce!
Barbatul Sarpe-cu-Ochelari pare a avea un grad mai inalt decat primii doi, caci pe langa penajul jumulit, limba rece si despicata si clopoteii zgomotosi care sa-i anunte NULITATEA, acesta din urma are si modul distorsionat de a privi lucrurile! Ochelarii lui opaci  ii ingradesc orizontul claritatii in privire si gandire, il gideaza sa se focalizeze limitat, obsesiv, doar pe ACELE lucruri care sa-i satisfaca propriul EGO! Si nimic altceva!
„REGELE” COBRA
Dar „regele” acestui animal tarator ramane Barbatul-Cobra! Acesta trece prin toate cele trei ipostaze, cameleonic si se „desavarseste” in „splendoarea” sa in forma cobrei cand isi revarsa veninul cu toata otrava din el! Daca insa el si-ar inghiti limba ar muri pe loc, fulgerator! Dar Barbatul-Cobra trebuie sa se hraneasca! Caci ALTFEl s-ar usca! Si atunci ataca! Nu inainte de a sta la panda, nu inainte de a „juca” dansul pe notele auzite in jurul lui pentru a intelege toate notele, nu inainte de-a-si privi prada in ochi; nu inainte de a a fi sigur de momentul cand Ea, prada, intoarce spatele. Caci el, oricat de barbat s-ar crede, el deci ataca miseleste, pe la spate. Nu barbateste. Caci nu are cu CE!

Cand extrapolam personajele pe exemplele de viata, pe relatiile dintre un Barbat si o Femeie ( relatii profesionale, fie relatii de prietenie, fie relatii de iubire…), nu mi se pare NIMIC mai josnic decat acest tip de barbat care se preteaza sa atace FEMEIA. Care nu e in stare sa „se atace” cu un semen (barbat) cu forte egale, pozitii egale, masuri egale. INDIFERENT in ce forma (de violenta) e atacul!

 Societatea ne ofera exemple nenumarate in care unii asa zis barbati se aseamana cu aceste vietati, dar din fericire avem in jurul nostru mai multi Regi, precum LEUL REGELE JUNGLEI, care te impresioneaza cu atitudinea, semetia, verticalitatea sa.

 

 

 

[contextly_auto_sidebar id=”RQQSSnyizciA7HW5d4eyoNXWGZNBjSiD”]

Ultima oră

Comentariul meu