a fost super spectacol la teatrul de balet sibiu. s-a jucat cu casa închisă! (galerie foto)

Miercuri, 21 ianuarie 2015, Teatrul de Balet Sibiu a pus în scenă primul spectacol din acest an. Este vorba despre spectacolul de balet clasic „Lacul Lebedelor”, care s-a dansat cu casa închisă, la matineu, de la ora 12:30, pentru 600 de elevi ai Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi 100 de elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” Sibiu. balet

„Lacul Lebedelor” s-a dansat cu casa închisă la toate reprezentaţiile de până acum
Spectacolul „Lacul Lebedelor” a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în data de 12 noiembrie 2014 şi a fost reluat în data de 6 decembrie 2014 şi în data de 21 ianuarie 2015. Atât premiera spectacolului, cât şi cele două reluări puse în scenă până acum s-au dansat cu casa închisă. Coregrafia originală a spectacolului „Lacul Lebedelor” a fost realizată de către Marius Petipa şi Lev Ivanov, muzica fiind semnată de către P.I. Ceaikovski. Premiera mondială a spectacolului „Lacul Lebedelor” a avut loc în anul 1895, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. În 27 ianuarie 2015 se împlinesc 120 de ani de la premiera mondială a acestui balet. La Sibiu, adaptarea coregrafică a fost realizată de către coregraful rus Andrei Litvinov, decorurile şi costumele fiind create după conceptul scenografei Anastasia Spătaru din Republica Moldova.

Mihai Mezei şi Adela Floricioiu în rolurile solistice
Matineul de balet din data de 21 ianuarie i-a avut în distribuţie pe Mihai Mezei, prim solist al Teatrului Naţional din Split Croaţia, în rolul lui Siegfried şi pe Adela Floricioiu (TBS), în rolurile Odette / Odile. Ronnie Thomas (SUA), balerin al Teatrului de Balet Sibiu, l-a interpretat pe Rotbart.

Şapte spectacole de balet clasic şi dans contemporan până în luna martie 2015. În programul TBS din perioada ianuarie – martie 2015 sunt programate alte şapte spectacole, după cum urmează :
Gală de balet – 28 ianuarie 2015
Frumoasa din pădurea adormită – 11 februarie 2015
Lacul Lebedelor – 25 februarie 2015
Impetus – 4 martie 2015
Nota, vă rog! – 4 martie 2015
Giselle – 11 martie 2015
Don Quijote – 18 martie 2015

Sistem de rezervări online la Teatrul de Balet Sibiu
Începând din luna ianuarie 2015 publicul poate rezerva bilete pentru spectacolele TBS direct pe siteul oficial al teatrului, secţiunea bilete online: http://sibiuballet.ro/bilete/, urmând ca biletele rezervate să fie achitate în seara spectacolului, cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului. Până la jumătatea lunii februarie 2015 va fi implementat pe siteul oficial al Teatrului de Balet Sibiu un sistem de vânzare online a biletelor.
Biletele pentru spectacolele Teatrului de Balet Sibiu costă 10 lei – biletul întreg, respectiv 5 lei – biletul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele pot fi cumpărate din cele două puncte de vânzări din Sibiu: Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1 (fostul Teatru de vară) – locaţie care reprezintă şi sediul administrativ al Teatrului de Balet Sibiu, respectiv de la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Strada Emil Cioran, numărul 1 A, intrarea B (vis a vis de Hotel Ramada /  Cercul Militar). Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu este locaţia unde au loc toate spectacolele indoor ale TBS

[contextly_auto_sidebar id=”OjknFVkX8og6lpmHwFxCaKgncpqJpwDV”]

Ultima oră

Comentariul meu