video fisurile s-au transformat în cratere pe autostrada sibiu – orăștie

Fisurile apărute la finele anului trecut sunt acum atât de mari încât în ele  încape până și o cameră de filmat compactă. Este vorba de tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie, zona fiind de altfel închisă traficului pe banda unde sunt aceste crăpături.autostrada crapaturi2

Noua autostradă de la Orăştie la Sibiu s-a crăpat atât de tare, încât în fisuri încape acum o cameră de filmat. Imagini spectaculoase veţi vedea de pe un tronson inaugurat cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. Compania de drumuri spune că siguranţa ciculaţiei nu e pusă în pericol şi va remedia situaţia de la kilometrul 275 în cel mai scurt timp.
Bucata din lotul 3 al autostrăzii Orăştie Sibiu arată acum diferit faţă de 14 noiembrie 2014.
Dar lucrul bine făcut s-a crăpat după 11 zile de la inaugurare. Iniţial, cu fisuri mici, de jumătate de centimetru, care au fost acoperite de constructor. Nu suficient de bine însă, pentru că acum, după o lună, sunt de 6 ori mai mari.
Soluţia de a turna beton la rece nu a ţinut.
Compania de drumuri susţine că reparaţiile au fost provizorii. Lucrări ample se pot face de abia la primăvară, când vremea va permite. Cât despre alunecări de teren în zonă, nici vorbă.
CNADNR va face reparaţiile în cel mai scurt timp şi va trimite nota de plată constructorului. Acesta are încă în garanţie autostrada.
Lotul 3 al autostrăzii Orăştie Sibiu a fost dat în folosinţă cu o întârziere de un an şi jumătate, din cauza alunecărilor de teren.
Pe o porţiune de un kilometru, la Aciliu, terenul nu a putut fi stabilizat luni bune. Autostrada a fost inaugurată pe 14 noiembrie, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. Încă de atunci constructorul a avertizat că în zonă încă vor mai fi alunecări de teren. Compania de drumuri, deşi a deschis traficul, nu a făcut recepţia
lucrărilor.

[contextly_auto_sidebar id=”kWUECYiozMvbEKXnqRGqSoZC43SK0oge”]
Sursa: stiri.tvr.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sa-i fie rusine companiei CNADNR ca declara ca nu stiu despre acesta situatie. In anul 2014 au avut 2 comisii CNADNR care au venit si au incheiat 2 procese verbale de control al lucrarilor pe acest sector de autostrada.si….? Situatii neconforme au fost peste 200 si au inchis ochii ca sa mearga lucrarile mai departe. Au incurajat firma Impregilo (actual Salini – Impregilo) sa realizeze lucrari slab calitativ, fara documente de calitate conforme, fara oameni specializati (director de calitate ,,repetent,, la facultate), fara consultanta si fara nimic.. si..? Prea tarziu stimati domni, prea tarziu pentru noi romani care o folosim si avem nevoie de ea….