un bancher a lăsat elveția pentru județul sibiu. acum e un fermier de succes!

Theo Hani este pasionat cu adevărat de agricultură. Omul a lucrat 22 de ani laCredit Suisse, iar apoi s-a mutat în România unde alături de familie face agricultură în județele Sibiu și Timiș.theo hani

Compania lui Theo Hani se concentrează pe achiziţia de terenuri agricole, dar eleveţianul are investiţii şi într-o fermă de vaci din Marpod, judeţul Sibiu. Ferma Karpaten Meat se află sub umbrela Agroinvest Plus, care deţine 14 ha de teren industrial, peste 3.000 de hectare de teren agricol, animale rasa Angus şi echipamente şi maşinării. Karpaten Meat administrează trei ferme în apropierea Sibiului. ”Am dobândit și modernizat foste ferme de lapte din Marpod și Nocrich”, spune investitorul pe pagina de web a firmei sale.
Firma românească Karpaten Meat este parte a unui grup de investiții denumit Agroinvest Plus LTD, din care mai fac parte Agroinvest Plus Siebenbuergen SRL, Greenland SRL și Benești SRL. Managementul Agroinvest Plus LTD este compus din AL+M AG, Zurich DJD Partners și Balzers, iar domiciliul fondului este Gibraltar. Managementul AL+M este compus din o serie de bancheri elvențieni printre care și Theo Häni și Christof Arnold.

Profit maxim în Timiș
Agrar Invest România AG, a vândut o subsidiară prin care deţinea 601 hectare de teren agricol în judeţul Timiş, a anunţat compania, fără a preciza valoarea tranzacţiei, conform economica.net.
Prin Zarand Real Estate, compania Agrar Invest România AG a cumpărat în primăvara lui 2012 601 hectare de teren agricol la Foeni, judeţul Timiş, în imediata apropiere a graniţei cu Serbia. De la achiziţie, terenul a fost dat în arendă.
„Agrar Invest România AG a profitat acum de trendul favorabil al preţurilor terenurilor agricole din România şi a vândut Zarand Estate şi cele 601 hectare de teren cu profit, la sfârşitul lui 2014. Parcelele de teren vândute se află în afara zonei de bază unde Agrar Invest România AG este activă. Preţul de vânzare per hectar este mai mare cu 50% faţă de valoarea înregistrată în bilanţ”, se arată în comunicatul companiei.
Agrar Invest România AG este condusă de Theo Hani, fost bancher elveţian, care a lucrat 22 de ani penru Credit Suisse. Acesta s-a mutat în România împrună cu familia şi face agricultură organică pe 900 de ha la Firiteaz, judeţul Arad. Hani a declarat anul trecut pentru Ziarul Financiar că a cumpărat terenurile agricole cu preţuri cuprinse între 600 şi 2.000 de euro pe hectar.

[contextly_auto_sidebar id=”nTMJGdxKc15saUnjbjtYECEzNCKTjwdL”]

Ultima oră

Comentariul meu