raluca turcan: victor ponta trebuie să plece din fruntea guvernului!

CCR, în motivarea privind contestația pe Ordonanța cu privire la migrația aleșilor, a confirmat ceea ce era evident: Guvernul Ponta a încălcat Statul de Drept prin OUG 55/2014.raluca turcan (4)

Nu poți suspenda o lege pentru o perioadă scurtă de timp doar pentru a forma o majoritate politică pe plan local!
După ce PNL a contestat această ordonanță la CCR, Curtea ne-a dat dreptate: migrația politică nu este un motiv care poate argumenta urgența adoptării unui act normativ!
Guvernul Ponta a pus la cale o fraudă constituțională atunci când a ales să permită migrația aleșilor locali către partidele din arcul guvernamental. Practic, Ponta decidea majorități locale de la biroul din Calea Victoriei, fără a ține cont de ce au votat cetățenii la alegerile locale. Cu toate acestea, electoratul  l-a taxat la alegerile prezidențiale. Acum a primit o lovitură și de la judecătorii CCR!
Decizia CCR reprezintă semnalul clar că Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului României. Un Premier care face o regulă din a guverna prin încălcarea Constituției este toxic democrației românești și trebuie urgent înlăturat.
Ca urmare a declarării neconstituționalității, Curtea Constituțională obligă Parlamentul să adopte o lege de respingere a OUG 55/2014 pentru a reglementa situația efectelor juridice produse de OUG 55/2014.
Partidul Național Liberal cere ca toți cei care intră sub incidența acestei decizii a Curții Constituționale să își piardă mandatul de ales local.

Raluca Turcan
Co președinte PNL Sibiu
Vicepreședinte PNL

[contextly_auto_sidebar id=”F176vvnpEIzTOQdsgwhjgz1H37CnMX3R”]

Ultima oră

Comentariul meu