blestemul şoselelor din sibiu: 2014 - un an mai negru decât 2013!

Tot mai mulţi oameni mor pe drumurile din judeţul Sibiu! Statisticile sunt îngrijorătoare pentru toţi! Anul trecut au murit mai multe persoane în accidentele grave decât în 2013, deși responsabilii cu drumurile au amplasat pe DN1/DN7 mai multe porțiuni cu separatoare de beton! La nivelul UE, România are cel mai mare număr de persoane decedate din accidente rutiere!  

accident arhiva

Numărul persoanelor care au decedat din accidente rutiere a crescut în 2014, comparativ cu 2013, au anunțat reprezentanții Poliția Sibiu. Potrivit acestora, anul trecut au fost înregistrate 212 accidente grave, în urma cărora 46 persoane au decedat , iar alte 223 rănite grav. Polițiștii susțin că în anul 2013, în județul Sibiu, au fost înregistrate 199 accidente grave, în urma cărora 32 persoane decedate, iar 207 persoane au fost rănite grav.Conform statisticilor, în 2014, față de 2013, au murit cu 14 persoane mai mult, 16 au fost rănite grav, în cele 13 accidente grave înregistrate în plus.

[contextly_auto_sidebar id=”oaKwv99tqmhhgBUCuEzeFGsSgseHOYDn”]

Mai puţine accidente uşoare
În schimb, statisticile arată puțin mai bine când vorbim despre accidentele ușoare. Mai exact, potrivit polițiștilor sibieni, anul trecut au fost înregistrate 263 astfel de accidente, în care au fost rănite ușor 340 persoane, comparativ cu 2013, când s-au produs 271 de accidente, iar 348 persoane fiind rănite ușor. Cifrele arată o scădere a numărului de accidente, cu 8 la număr, iar numărul victimelor fiind mai mic cu 8 persoane.
8 puncte negre în judeţ
DN1 și DN7 sunt drumurile naționale unde își pierd viața cei mai mulți în accidentele rutiere. Astfel, în județul Sibiu, Poliția Rutieră a amplasat nu mai puțin de 8 indicatoare cu risc ridicat de accidente în zonele cele mai periculoase. Conform oficialilor din Poliţia Rutieră, la nivelul ţării există 40 de panouri care semnalizează aşa-numitele puncte negre, unde într-o perioadă de cinci ani consecutiv s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin zece persoane decedate sau rănite grav. Astfel, punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru în care au avut loc asemenea evenimente rutiere.

România – cele mai multe decese din accidente
Conform ultimelor statistici oficiale, România este statul UE cu cele mai multe decese cauzate de accidentele în trafic, menţionează ultimul studiu al Comisiei Europene despre sănătate publică. De patru ori mai mulţi români decât britanici mor anual în trafic. Suntem urmaţi de Polonia, Lituania şi Croaţia. Din 2009 până în 2012, accidentele rutiere mortale au scăzut în România dar prea lent comparativ cu celelalte ţări europene. În ultimul deceniu, în România scăderea accidentelor rutiere mortale a fost de 24%, de două ori mai puţin decât scăderea înregistrată în medie în UE.
Tinerii sunt cel mai frecvent implicaţi în accidente mortale, cu un vârf de risc între 15 şi 24 de ani. Bărbaţii sunt mult mai frecvent victimele accidentelor rutiere decât femeile.

VEZI ACCIDENTE GRAVE DIN JUDEȚ ÎN 2014

Doi muzicanți care  insoteau un alai de nunta au fost implicati intr-un grav accident de circulatie produs pe drumul județean 106 ce leagă Sibiul de Agnita

* Trei morți și patru raniți grav într-un accident pe Valea Oltului

Ultima oră

Comentariul meu