video - mall-ul din centrul sibiului, întârziat de proiectul centrului de conferințe din cazarma 90

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat luni că proiectul centrului comercial de tip Mall, care ar urma să fie amenajat pe spațiul fostei berării de vizavi de Dobrun, va fi corelat cu cel al centrului de conferințe și spectacole de la Cazarma 90.mall sibiu

Astrid Fodor a spus luni că este puțin probabil ca Mall-ul ce se preconizează a fi construit lângă Dobrun, să fie realizat în anul 2015. Primarul Sibiului spune că acel proiect va fi unul corelat cu centrul de conferințe ce urmează să fie amenjat pe parcarea de la Cazarma 90, iar din acest motiv nu se vor demara lucrări în acest an.
”În zona centrală lângă Dobrun nu se va întâmpla nimic în 2015. Nu vreau să spun că din vina exclusivă a celui care deține terenul pentru că acel proiect trebuie corelat cu PUZ-ul nostru pentru Centrul de Conferințe și Spectacole de la Cazarma 90. S-au purtat discuții cu acei investitori pentru a ne corela împreună proiectele. (..) Deocamdată stă și acel investitor și așteaptă până când luăm noi o decizie legat de ceea ce vom face în aceea zonă. E clar că sunt două proiecte care trebuie corelate pentru că este o zonă foarte importantă și pentru că este în perimetrul istoric și nu se pot dezvolta diferit aceste proiecte”, a explicat Fodor.

PUZ-ul centrului de conferințe e în lucru[contextly_auto_sidebar id=”rS8d7enMlnBfKXpuGwyckzTSW7sfmeMP”]
Fodor spune că cel mai probabil anul acesta se va finaliza PUZ-ul viitorului centru de conferințe, iar apoi se va stabili de comun acord cu cei care vor să facă Mall-ul, cum vor fi amenajate cele două obiective.
”Vom vedea cum facem PUZ-ul pentru Centrul de Conferințe și Spectacole. Eu spun că anul acesta vom ști sigur ce se va face acolo. Cei care vor să facă acel centru comercial de tip mall, depind în primul rând de ceea ce stabilește PUG-ul ca să vadă ce se poate face acolo. (..) Este exclusă posibilitatea apariției unui Mall foarte înalt. Ei sunt cu siguranță interesați să investească acolo. Din discuțiile purtate cu ei, au interes ridicat ca să investească în aceea zonă și au fost deschiși la propunerile venite din partea noastră”, a mai spus Fodor în conferința de presă de luni de la primăria Sibiu.

VEZI MAI JOS DECLARAȚIA PRIMARULUI ASTRID FODOR
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=Sk-OYVh6x4U”]

Ultima oră

Comentariul meu