Nu toţi sibienii şi-au ridicat cardurile naţionale de sănătate, care urmează să fie utilizate de la 1 februarie 2015. Peste 24.000 dintre ele au fost returnate de Poşta Română Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru că n-au fost ridicate.

card sanatate

Peste 260.000 de sibieni și-au primit cardurile naționale de sănătate prin intermediul oficiilor poștale, peste 24.000 de carduri fiind returnate Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS Sibiu) pentru că nu au fost ridicate, au anunțat responsabilii instituției, citați de Radio-Tv Sibiu. Purtătorul de cuvânt al CJAS Sibiu, Maria Vlădescu, a explicat cum se va face activarea acestor carduri.

[contextly_auto_sidebar id=”0oXA9ubMBnI8O4Y5GP6hIb5x69KaGfAq”]

“Cardul naţional de sănă¬tate va deveni obligatoriu prin lege după ce toţi asiguraţii vor intra în posesia lui şi toate eventualele probleme care pot apărea în perioada de testare vor fi rezolvate. Acti¬varea cardului de sănătate se va face la orice furnizor de servicii medicale (cabinet de medicină primară, spital, am¬bulatoriu, laborator) la care asiguratul va apela pri¬ma dată după primirea car¬dului. Nu este necesar ca asiguratul să meargă special la medic pentru activarea car¬¬dului”, a declarat Maria Vlădescu, citată de Radio-TV Sibiu.
Potrivit unui proiect de ho¬tărâre de guvern aflat în dez¬batere publică pe site-ul Mi¬nisterului Sănătăţii, cardul na¬ţional de asigurări de să¬nătate ar urma să fie utilizat din 1 februarie 2015.

Ultima oră

Comentariul meu