Șeful statului, Klaus Iohannis, se va relaxa, în acest weekend, după o săptămână destul de încărcată la Bruxelles, unde a avut o serie de întrevederi cu înalți oficiali europeni. De asemenea, potrivit reprezentanților Administrației Prezidențiale, Iohannis nu va efectua vizita oficială de stat în Republica Moldova, programată în zilele următoare.

iohannis si carmen

Președintele României, Klaus Iohannis, își petrece weekend-ul în Sibiu alături de soția sa, Carmen, și, cel mai probabil, va juca tenis la baza sportiva Pamira, locul unde mergea de câteva ori pe săptămână atunci când conducea Sibiul. Cel mai probabil, el va merge la biserica din Piaţa Mare, acolo unde a mers în fiecare duminică când a fost primar.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, șeful statului nu are programate întâlniri oficiale în acest sfârșit de săptămână. Klaus Iohannis a avut, în această săptămână, o serie de întâlniri la nivel înalt, la Bruxelles. El s-a întâlnit cu președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker. Întâlnirea cu acesta din urmă a fost, de altfel, și cea mai importantă, în contextul dorinței României de a finaliza toți pașii, inclusiv cei politici, pentru aderarea țării noastre la Spațiul Schengen. Mai mult, preşedintele Iohannis a discutat cu Junker şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare. [contextly_auto_sidebar id=”ga9VbJh8v7GVFEU8YRXJKQdWBXQSPGMr”]

”Am mare încerdere în domnul preşedinte, sper că va apropia şi mai mult România de Europa. România este o ţară importantă a Uniunii şi Europa nu ar fi completă fără România”, a spus preşedintele Comisiei Europene, după întâlnirea cu Iohannis.

Președintele Iohannis s-a mai întâlnit, de asemenea, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar temele de discuţie s-au referit la finanţarea Armatei, în condiţiile evoluţiilor de securitate din regiune,la baza de la Deveselu şi la prezenţa României în Afganistan.

Vizită amânată
Șeful statului, Klaus Iohannis, și-a amânat vizita oficială în Republica Moldova, programată să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie, motivele nefiind făcute publice, conform oficialilor administrației prezidențiale.

Ultima oră

Comentariul meu