Există oameni care nu duc deloc lipsă de imaginație atunci când doresc să-și înregistreze firmele la Registrul Comerțului. Numele acestor firme se inspiră din religie, dar și din filme sau politicieni!

boi

Sibienii sunt inventivi când vine vorba despre alegerea numelui unei firme. Cel puțin asta relevă un ultim studiu al celor de la KeysFin, o societate care oferă servicii de bussines information și credit risk management, dedicate mediului de afaceri din România. Aceștia au căutat cele mai trăznite nume de firme din țara noastră, iar cel mai original este la Sibiu. Mai exact, o firmă sibiană, cu sediul în Ațel. Aceasta se numește „Dumnezeu trăiește și vorbește SRL”, cu domeniul de activitate legat de „creșterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, măgar”. Femeia care a înființat firma nu a apucat să facă afaceri, deoarece s-a îmbolnăvit imediat după ce a înregistrat-o, astfel că aceasta a rămas o societate fără activitate. Firma a fost înființată în anul 2005. „Să începem cu cele sfinte. Dacă vreți să faceți afaceri de succes, ar fi bine să invocați încă din start ajutorul divin”, susțin cei de la KeysFin, citați de ziare.com.

[contextly_auto_sidebar id=”spOtDr5ctxHMqeddz3f0zzJjKk7BJgZ6″]

Sfinți și revelații
Nu doar sibienii s-au arătat inspirați în alegerea unor nume ciudate pentru firmele lor. Spre exemplu, în județul Dolj, există o firmă care se numeşte „Isus te iubește SRL”, care se ocupă cu exploatarea forestieră, asta pe lângă firmele cu nume de sfinți în genul „Sfântul Arhanghel Mihail SRL sau Sfântul Pătru Impex SRL”, aceasta din urmă fiind specializată în fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice.”Cei care n-au avut curajul să invoce sfinții, s-au gândit la miracole și alte evenimente creștine. Așa au aparut ÎNVIEREA DOMNULUI BUCUREȘTI PENTRU PRESTĂRI SERVICII, EVANGHELIA CONSTRUCT SRL din București, ÎNGERUL PĂZITOR SRL din Călărași, ÎNVIEREA LUI LAZĂR SRL din Giurgiu, MIRACOL – FRUCTE ȘI LEGUME SRL din Glina, PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI din Ploiești, APA VIE SRL din Tg. Jiu și SPIRIDUȘUL CREATOR SRL-D din Popești Leordeni, asta pe lângă cele șapte firme care conțin revelații în denumire, precum REVELAȚII IMPEX SRL”, conform celor de la KeysFin.

100 de firme cu numele JIHAD
Potrivit ziare.com, alți oameni de afaceri au ales cealaltă cale, iar dovada stă DIAVOLBLU SRL din Tărtărești. La Registrul Comerțului sunt înregistrate și trei firme care conțin numele Vrăjitoarea. Nici conaționalii de alte religii nu s-au lăsat mai prejos. Așa au apărut MUSULMANU MOTORS C & L SRL din Argeș, MUSULMANCA SRL din Ialomița, MECCA & MEDINA SRL din Roman, ALLAH COMPANY IMPEX SRL din București, cele 5 firme cu nume de JIHAD și cele 100 de firme cu numele de ISIS, că tot sunt la modă. Multe firme au în denumirea lor cuvinte precum apocalipsa, armaghedon, ebola sau cancer.

Patronii se inspiră și din filme
Dincolo de cele sfinte, de provocările crizei și apocalipsă, patronii se inspiră și din filme, atunci când își aleg denumirile de firme. Avem, astfel, o puzderie de firme cu numele LAS FIERBINȚI SRL din Suceava, MATRIX SRL, AVATAR HOSTING din Bucuresti, SUPERMAN TOTAL din Hunedoara, STAR WARS SRL din Constanța, HOBBIT BROKER DE ASIGURARE, SAURON SRL, CEI TREI MUSCHETARI IMPEX, BRUCE LEE SRL din Pitești și cele 4 firme cu denumirea VAN DAMME.

Ultima oră

Comentariul meu