Viaductul Mihail Kogălniceanu începe să prindă contur. Reprezentanții municipalității au anunțat că cei doi constructori au parcurs o etapă importantă. Lucrările continuă și iarna.

stitched panorama

Mai exact, constructorii au instalat tronsonul central al grinzii metalice peste care ferată care, la final, va reprezenta deschiderea principală a pasajului. “Acest tronson a avut o lungime de 63 de metri, lungimea totală a deschiderii fiind de aproximativ 400 metri. Operațiunea s-a desfășurat în intervalul orar 23 – 3, fiind necesară închiderea temporară a căii ferate Braşov – Vinţu de Jos, o magistrală a CFR. Constructorul a mobilizat două macarale de mare tonaj care au ridicat traversa la nivelul unde aceasta a fost instalată”, se arată într-un comunicat de presă.

[contextly_auto_sidebar id=”Vs2lhAhCXK25pNXTOBbFm8dZfGDKylY6″]

Fodor: “Lucrările avansează bine”
“Lucrările avansează foarte bine la viaduct și de altfel constructorii au lucrat pe tot parcursul ultimelor două luni, fapt pentru care îi felicit. E o investiție foarte importantă pentru noi și ca fonduri alocate dar și ca utilitate pentru zona aceasta și pentru legăturile mai rapide cu zonele adiacente”, a declarat primarul Astrid Fodor. Lucrările la acest obiectiv au început în luna aprilie 2014 și au ca termen de finalizare 22 de luni. Contractul încheiat cu asocierea SC Geiger Transilvania SRL – SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger Gmbh are o valoare de 28.232.746,37 lei (TVA inclus), se precizează într-un comunicat remis presei de către reprezentanții primăriei.

viaduct 1

Ultima oră

Comentariul meu