spitalul polisano sibiuPreședintele Grupului de Firme Polisano, Remus Borza, a anunțat că a numit noi directori la conducerea producatorului de medicamente Polipharma Industries, a firmei Sibpharmamed care opereaza Lantul de Farmacii Reteta si la Clinica Polisano care opereaza Spitalul European Polisano. Toți cei trei directori sunt cu mare experiență în domeniu.

Potrivit unui comunicat de presă, începând cu 15 ianuarie, noul director de Dezvoltare al Clinicii Polisano a fost numit Ciprian Ciobanu, cel care a construit cea mai mare rețea privată de clinici și spitale din România. Acesta va avea în administrare firma care operează multe laboratoare, clinici și spitale din București, Sibiu și Miercurea Ciuc. Ciprian Ciobanu a deținut aceeași poziție timp de 13 ani în cadrul MedLife. “Președintele Grupului Polisano dorește dezvoltarea diviziei medicale prin deschiderea în cursul anului 2015 a încă trei centre de radioterapie, a unei noi clinici la Bucuresti și extinderea Clinicii Polisano Plaza. În noiembrie 2014, la conducerea firmei a fost adus domnul Celestin Constantin, care anterior deținuse funcția de Manager General al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București și anterior, Director Economic la Spitalul de Urgență Floreasca. Spitalul European Polisano este ultima investiție a grupului, în valoare de peste 30 de milioane de Euro, care acoperă 35 de specialități, 8 săli de operații, cel mai modern Centru de Radioterapie și Radiologie din sud-estul Europei, cea mai mare maternitate privată”, se mai arată în comunicat.

[contextly_auto_sidebar id=”e7xAfzua1rPCgJB5zMe80VT8ZECEm5P8″]

Sorin Banciu, noul șef Polipharma Industries
De asemenea, conducerea Polisano a anunțat și numele noului director general al celei mai mari fabrici de medicamente din Romania – Polipharma Industries- o investiție de peste 60 de milioane de Euro. El se numește Sorin Banciu, este medic de profesie, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, promoția 1997, și al unui MBA în management, cu o experiență de peste de 15 ani în managementul unor multinaționale ca Pfizer, Schering Plough, MSD, Amgen Romania și Amgen Europa Centrală. “Sorin Banciu a fost cooptat în echipa de management a Polipharma Industries începând cu 15 ianuarie 2015, având ca și obiectiv imediat, punerea în functiune până la 30 martie 2015 a liniilor de producție Oncologice, Injectabile și Solide și identificarea unor noi piețe de export.

Farmaciile Rețeta se rebranduiesc
Director Producție la fabrica de medicamente, a fost numita cu aceeași data, Cornelia Tufaru. Ea este dublă licențiată a Universității Politehnice și a Universității de Medicină și Farmacie din București, cu un MBA în Management, Bussines și Administrare, având o bogată experiență în managementul unor fabrici de medicamente, fiind Director Producție la Biofarm (1998-2000), Director Fabrica la Zentiva (2000-2005), Director Fabrica la Biofarm (2005-2006), Director Operațiuni Fabryo Corporation (2007-2012) și Director Executiv Polipharma Industries (2012-iunie 2014).
“La conducerea, Sibpharmamed ce operează o rețea de 67 de farmacii sub brand-ul “Rețeta”, a fost adusă Mirela Elena Jumanca, cu o experiență de 12 ani în distribuția de medicamente, în această perioadă fiind Director Vânzări la Tamisa Trading (Montero) și Director Regional la SIEPCOFAR (“Farmaciile Dona”). Mirela Elena Jumanca are ca obiectiv imediat rebranding-ul lanțului de farmacii și achiziția de noi puncte farmaceutice. Din februarie 2015, “Farmaciile Rețeta” se vor schimba în “Farmaciile Polisano”. Pana în 2017, se intentioneaza achizitionarea a inca 100 de farmacii, astfel incat cele 2 lanturi de farmacii din cadrul grupului, operate de Polisano Pharma si Sibpharmamed, sa depaseasca 200 de unitati.
Grupul de Firme Polisano este cel mai mare jucator integrat in industria pharma si medicala din Romania, cu activitati in productia si distributia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul retelei proprii de clinici si spitale, a avut in 2014 o cifra de afaceri de aproape 400 de milioane de Euro, numarand 2000 de salariati”, se mai arată în comunicat.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu