Studiu: CĂSĂTORIA ne face mai FERICIŢI - VEZI DE CE!
Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan.
Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan.
Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan.

Conform unui studiu lansat de către Biroul Naţional de Cercetare Economică al Statelor Unite, cheia unei căsnicii de succes este următoarea: partenerul de viaţă trebuie să îţi fie şi cel mai bun prieten.
Oamenii căsătoriţi au tendinţa de a fi mai sociabili, mai sănătoşi şi pur şi simplu mai fericiţi per ansamblu, iar cercetătorii au căutat timp îndelungat un răspuns potrivit la întrebarea „De ce oamenii căsătoriţi sunt mai fericiţi?”. Oare căsătoria crează o stare generală de bine sau oamenii care se simt bine în pielea lor îşi găsesc mai repede perechea?
Studiul a arătat că mariajul duce, într-adevăr, la o stare mai bună a individului, iar acest lucru se întâmplă mai ales în cazul persoanelor care, pe lângă iubiţi sunt şi cei mai buni prieteni. O relaţie strânsă de prietenie îi ajută pe parteneri să treacă peste perioade complicate din viaţă sau întâmplări şi evenimente care, în mod normal, ar rupe o legătură între doi oameni care nu se ajută şi nu se înţeleg reciproc. Astfel, studiul demonstrează că o astfel de legătură strânsă între doi oameni duce la o căsătorie fericită.
Nu se poate spune acelaşi lucru, însă, despre mariajele din zone precum America Latină sau Africa Subsahariană unde studiul arată că oamenii căsătoriţi sunt mai nefericiţi.
Cu toate acestea, în Statele Unite, oamenii nu se mai căsătoresc la fel de des ca înainte; cu cât speranţa de viaţă creşte mai mult, iar femeile devin din ce în ce mai independente, tinerii americani amână cât mai mult căsătoria. Conform recensământului din anul 2005, în Statele Unite existau cu 90% mai multe locuinţe cu o singură persoană decât în anul 1970.
Pentru a afla mai multe despre metodologia studiului, puteţi accesa raportul complet aici.

Sursă: www.uk.businessinsider.com

Ultima oră

Comentariul meu