video fetiţa abandonată e perfect sănătoasă, dar născută în afara spitalului! iată ce se întâmplă în continuare cu bebeluşul!

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Sibiu a explicat cum a ajuns nou-născutul abandonat la ei, care este starea bebelușului și ce se va întâmpla mai departe cu el.

fetita abandonata

Fetița abandonată pe treptele Clinicii Polisano într-o pungă de plastic nu s-a născut într-un spital, iar starea de sănătate a nou-născutului este bună, a declarat marți directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Sibiu, doctorul Radu Chicea. Acesta a dezvăluit și motivul pentru care medicii consideră că bebelușul nu s-a născut într-o unitate spitalicească. „Din ceea ce au spus doctorii de specialitate, copilul avea cordonul ombilical secţionat de nişte neprofesionişti. Cordonul ombilical era tăiat la distanţă mare faţă de locul în care se taie în mod normal. Deci, nu în condiţii medicale. Noi avem datele de evidenţă a părinţilor care nasc maternitate şi copilul nu pleacă din maternitate”, a explicat dr. Chicea.

Instituționalizarea
Mai mult, cei din conducerea spitalului au spus că s-au demarat deja procedurile legale în acest caz, atât pe partea anchetei penale demarate de polițiștii sibieni, cât și cea a asistenței și protecției copilului. „Copilul va rămâne (n.r. – în spital) atât timp cât este nevoie. Noi suntem obligaţi, potrivit legii, să luăm măsurile prin asistentul social angajat al spitalului, cu Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului, şi se vor dispune măsurile în consecinţă”, spus managerul spitalului, dr. Vasile Spinean.

[contextly_auto_sidebar id=”BQ4rKaY814ALWHH0yM6ms6PDGzbS8Shm”]
În stare bună
Potrivit specialiștilor de la secția de neonatologie, din primele investigații medicale efectuate, fetița abandonată este în stare bună, analizele au ieșit bine și, foarte probabil, aceasta s-a născut la termen, nu prematur. De asemenea, conducerea spitalului județean a explicat, procedural, care a fost traseul urmat în acest caz. „L-a adus (n.r.- referindu-se la nou născut) cu ambulanța și a fost luat în primire de doctorul de gardă care era în spital atunci. Așa se procedează în cazul transferului de pacienți între spitale. Din acel moment, procedura a fost ca pentru orice alt copil adus de la sala de naşteri. Nimic deosebit sau special. A fost adus undeva în jurul orei 21.30”, a mai spus managerul spitalului.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO ȘI MAI MULTE FOTOGRAFII CU FETIȚA ABANDONATĂ

Mama a lăsat un bilețel
O fetiță născută doar de o zi a fost găsită abandonată pe scările spitalului european Polisano, în după amiaza zilei de luni. Aceasta a fost lăsată acolo chiar de către femeia care i-a dat viață. Polițiștii au găsit și un bilețel asupra micuței în care mama își explică gestul, spunând că nu are bani ca să o crească așa cum se cuvine pe fiica ei. „Un nou nascut de sex feminin a fost gasit la intrarea intr-un spital din Sibiu. Copilul a fost abandonat de mama. Se fac cercetari pentru identificarea acesteia”, spune Luciana Balteș, de la IPJ Sibiu.

VEZI DECLARAȚIILE MEDICILOR DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SIBIU
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=jWreTLce1eQ”]

Ultima oră

Comentariul meu