cum și de unde să îți cumperi echipament de schi ieftin și bun la sibiu. (analiză)

Dacă nu te-ai decis încă să îți cumperi o pereche de schiuri sau o placă de snowboard, în speranța că după Revelion marile supermaket-uri sau magazile de profil vor face reduceri, ei bine să știi că nu te-ai înșelat. Comercianții din Sibiu au început deja să afișeze reduceri de preț, unele chiar consistente am putea spune. schiuri

Dacă ești un împătimit al sporturilor de iarnă, acum e un moment prielnic pentru a achiziționa clăparii, schiurile sau legăturile pe care ți-i le dorești de multă vreme. Cei care se gândesc să cumpere o pereche nouă de schiuri de nivel mediu sau avansat pot profita acum de reduceri de preț chiar de 45-50 la sută din prețul inițial. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.
De exemplu, pentru cei cu dare de mână, o pereche de schiuri Nordica Doberman Spitfire TI XBI, cu legături, care costau peste 3200 de lei, astăzi acestea se vând la un preț de maximum 2000 de lei, aceste schiuri oferind stabilitate foarte bună la viteze mari și o transmitere optimă a energiei. Dacă ești, însă, începător și nu dorești să investești foarte mulți bani în echipament, trebuie să scoți din buzunar cel puțin 600-700 de lei pentru o pereche de schiuri decente.
Dar echipamentul nu constă doar în schiuri. Ai nevoie și de clăpari, bețe și îmbrăcămitea specială care te protejează de frig și vânt. Prețul pentru o jachetă de schi pornește de la 250-300 de lei și poate ajunge până la 2500 de lei, în funcție de buget și preferințe. De asemenea, prețul pentru clăparii pleacă de la 450-500 de lei și pot ajunge până la 2000 de lei, la fel în funcție de buzunarul fiecăruia. Pentru pasionații de snowboard, prețurile sunt aproximativ similare pentru o placă, o pereche de boots și una de legături, diferența fiind la marcă și dimensiune.[contextly_auto_sidebar id=”KgUQFDDY7lRR3kgkz2Vrkna3fkjKRaJE”]
La un calcul scurt, dacă ești novice într-ale schiului sau snowboard-ului, trebuie să-ți pregătești să plătești cel puțin 1600-1800 de lei pentru un echipament de schi.

Plin de second hand
Pentru că nu este un sport tocmai ieftin, mulți au apelat la marile site-uri de anunțuri, cu gândul pot găsi mai ieftin, atât produse noi, cât și utilizate. La o scurtă căutare, numai în municipiul Sibiu poți găsi peste 100 astfel de produse, unele noi, altele second-hand. Și vorbim aici despre tot ce ai nevoie: schiuri, clăpari, placă de snowboard, legături, etc. Iar prețurile, în funcție de cât poți negocia. Majoritatea prețurilor sunt negociabile, iar dacă ești din Sibiu ai avantajul că poți vedea vedea produsul înainte să-l cumperi.

Săniuța-i cea mai ieftină
Dar sporturile de iarnă nu înseamnă numai schi sau snowboard. Există suficienţi iubitori ai săniuţei sau planşetelor pentru derdeluş. Şi nu doar printre copii. Dacă nu ai deja, poţi cumpăra de la Dedeman o sanie mare fabricată din lemn şi ţeavă din fier la aproximativ 100 de lei sau poţi să stârneşti invidia tuturor cu o sanie cu volan. Cu puțin noroc, poți găsi reduceri și la aceste categorii de produse. E drept, mai mici.

Sfaturile specialiştilor
Orice pasionat al acestor sporturi de sezon îţi va spune, însă, să nu faci investiţii dacă nu schiezi sau nu “te dai cu placa” mai mult de 10-12 zile pe sezon. Investiţia, pur si simplu nu merită. Este o prea mare bătaie de cap! Cu toţii te vor sfătui să închiriezi echipamentul. De pildă, la centrul de închirieri de la Arena Platoș, pentru o zi întreagă, adulții trebuie să scoată din buzunar cel puțin 40 de lei, pentru 2 zile 75 de lei sau pentru o săptămână 250 de lei.
Oferte sunt din plin, pentru toată lumea. Trebuie doar zăpadă!

Ultima oră

Comentariul meu