Trei arădeni arestați la Sibiu pentru că au tâlhărit un bătrân și s-au bătut cu suporterii lui Poli Timișoara într-o pensiune

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu pentru identificarea autorilor unei infracţiuni de tâlhărie, trei persoane suspecte au fost arestate preventiv. Cei trei suspecţi i-au sustras unui vârstnic, sub ameninţare, aproximativ 5.000 de lei.suspecti

În data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 20.46, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost sesizat prin SNAU 112 cu privire la faptul că în incinta unei pensiuni din municipiul Sibiu mai multe persoane au fost implicate într-o altercaţie, în urma căreia au fost înregistrate pagube materiale. Este vorba de câțiva suporteri ai lui Poli Timișoara și trei bărbați din Arad.
La faţa locului a ajuns cel mai apropiat echipaj de poliţie respectiv, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Sibiu care a constatat faptul că în parcarea pensiunii se aflau 2 autovehicule înmatriculate în Republica Ungară, semnalmentele unuia dintre vehicule fiind dat în urmărire în urmă cu câteva ore, fiind suspectat de implicare într-o tâlhărie.
Întrucât în altercaţie au fost implicate mai multe persoane, la faţa locului au fost direcţionate mai multe echipe de poliţişti, însă conflictul era deja aplanat. Din cercetări şi din declaraţiile celor prezenţi la faţa locului a reieşit faptul că în conflict au fost implicate 8 persoane, fiind distruse uşile a două camere. Nu au fost înregistrate victime.
În urma activităţilor specifice desfăşurate la faţa locului, poliţiştii au identificat 5 persoane, toate domiciliate în judeţul Arad, trei dintre acestea corespundeau semnalmentelor oferite de victima infracţiunii de tâlhărie, motiv pentru care au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu.

Au jefuit un bătrân
În fapt, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu au stabilit faptul că, în data de 10 ianuarie, în jurul orei 12.30, cei trei suspecţi, sub pretextul că vor să îi repare un scoc pe care l-au distrus din greşeală în timp ce lucrau la imobilul vecin, victima (un bărbat în vârstă de 81 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu) le-a permis accesul în curtea imobilului, deşi nu a verificat aspectele susţinute de suspecţi. [contextly_auto_sidebar id=”JFLQHkUZblLGf2WtkNebEIl8UtlHw4d5″]
După terminarea lucrării, grupul de trei persoane i-au solicitat victimei suma de 10.000 lei pentru bucata de scoc înlocuită deşi anterior pătrunderii în curte au afirmat că vor face întreaga lucrare gratis. Întrucât victima a refuzat, cei trei au devenit agresivi, l-au bruscat iar unul din suspecţi căutând prin casă a găsit suma de 5.250 lei, sumă pe care au sustras-o.
Parte din prejudiciul creat a fost recuperat, respectiv 4.455 lei, sumă găsită asupra unuia dintre suspecţi. Cei trei suspecţi au vârstele de 22 şi 26 de ani şi sunt domiciliaţi în judeţul Arad.
În urma administrării probatoriului, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Sibiu i-au reţinut pe cei trei suspecţi iar în urma prezentării în faţa magistraţilor Judecătoriei Sibiu s-a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată şi complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată (art. 233 alin.1 şi art. 234 lit. f Cod penal).
În ceea ce priveşte infracţiunea de distrugere, cercetările sunt continuate, persoanele implicate acoperind prejudiciul creat. foto: arhiva

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Am fost la pensiune in timpul incidentului, alaturi de galeria Politehncii Timisoara. Vreau sa va mai spun ca tiganii nu erau inregistrati in registrul pensiunii, fiind prezent in momentul in care unul dintre politisti au intrebat-o pe receptionera pensiunii: “Doamna, cum de nu i-ati trecut in registru?”. De asemenea, unul dintre proprietarii pensiunii era foarte vehement in ceea ce priveste nevinovatia tiganilor, acuzandu-ne pe noi de iscarea acelui scandal, nefiind interesat de faptul ca am reusit sa imobilizam talharii. V-as ruga sa faceti o ancheta vis-a-vis de legatura dintre proprietarii pensiunii si talhari. Nu se poate ca in Romania anului 2015 sa NU inregistrezi clientii ce se cazeaza in pensiunea ta. De asemena, in repetate randuri, unul dintre proprietarii pensiunii ne-a acuzat ca fiind principalii vinovati, fapt ce este contrazis de inregistrarile de pe camerele de luat vederei ale pensiunii, care au surprins momentul in care 3 dintre tigani sar sa il loveasca pe un baiat din galeria Politehncii, fapt ce a atras “corectia” aplicata unor oameni certati cu legea. Ni s-a bagat pe gat o “nota de plata” de 3000 de lei pentru 3 usi, care nu valorau mai mult de 1000 de lei toate. Nu regretam si indiferent de repercusiunile ce ar fi putut urma, ne asumam responsabilitatea si suntem mandri ca am reusit sa ii dam pe mana legii pe acei infractori. De asemenea, mai era la pensiune, un tigan cu un Mercedes gri, cu numerele de inmatriculare, din cate imi amintesc: “SB — DON”. Acesta a fost lasat de politie sa treaca si sa plece, desi era clar ca avea legaturi cu cei cazati, acesta incercand sa plece doar in momentul in care a sosit politia, pana atunci, masina era bine-mersi parcata in fata pensiunii. Ne bucuram ca am reusit sa participam la prinderea infractorilor si ca domnul ce a fost talharit de tigani si-a recuperat o mare parte din banii furati!