video primarul astrid fodor, alături de președintele iohannis la slujba de la catedrala luterană

Primarul actual al Sibiului, Astrid Fodor, a fost prezentă la slujba de comemorare a sașilor deportați în al II-lea Război Mondial. Aceasta a luat loc pe același rând cu președintele Klaus Iohannis.astrid fodor

Fodor a fost vizibil emoționată de încărcătura ceremonialului de la Biserica Evanghelică din Piața Huet. Primarul Sibiului a asistat la tot evenimentului, iar la final a vorbit pentru oradesibiu.ro, despre însemnătatea acestuia și despre faptul că președintele Klaus Iohannis a venit la această slujbă.

”S-a comemorat un eveniment foarte trist și chiar în conjunctura actuală după ce s-a întâmplat la Paris, trebuie să nu uităm astfel de momente în istorie. La unitate trebuie să ne gândim în permanență. (..) A fost un moment din istoria noastră despre care mie personal nu-mi place să vorbesc foarte mult. Nu vreau să se nască resentimente. Noi tot mereu am avut grijă, niciodată nu am vorbit în public despre acest aspect tocmai din acest motiv, pentru că așa a fost istoria. Nu căutăm acum responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat. E păcat, în orice caz, ca membrii ai unei comunități care chiar nu au avut nicio vină în ceea ce s-a întâmplat în cel de-al Doilea Război Mondial să plătescă pentru faptele altora. Contează foarte mult că a venit și domnul președinte Klaus Iohannis la acest eveneniment”, a spus Fodor.
IATĂ MAI JOS DECLARAȚIILE PRIMARULUI SIBIULUI
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=pvrtLM61cNw”]

Ultima oră

Comentariul meu