radiatorul săracului:încălzeşte casa cu până la 4º c! cum se face?

montajGerul se întoarce  dar pentru cei ce vor să facă economie există o metodă foarte eficientă de a produce căldură într-o cameră mică la un preţ foarte mică. E nevoie doar de o lumânare şi de o sumă mică de bani.
Eficacitatea acestei mici invenţii este uluitoare. Va ajunge să încălzească o încăpere de mici dimensiuni, atât timp cât îi va fi alocat un timp de încălzire de cîteva ore. Avantajele acestui sistem sunt foarte simple: materialele necesare sunt ieftine şi de uz comun, singurul incovenient fiind reprezentat de achiziţionarea de lumânări noi.
Cum funcţionează?

Scopul principal al acestui radiator este acela de a capta căldura degajată de flacăra unei lumânări şi de a concentra acea căldură în ansamblul respectivului radiator ceramic. După un timp, suprafaţa ceramică va începe să emită energie termică, energie ce va asigura încălzirea respectivei camere.

1. Sursa de căldură provine de la o lumânare aprinsă care, mai întâi, este captată de oţelul conţinut de miezul interior şi care înconjoară nucleul ceramic.
2. Nucleele se încing şi radiază căldură nucleului ceramic.
3. Regiunea centrală primeşte căldura stratului anterior şi o transmite stratului extern.

4. Stratul extern începe să primească căldura. Suprafaţa pereţilor acestui strat încep să se încălzească foarte tare. Căldura este transmisă prin intermediul pereţilor ceramici până ce ajunge la exterior.
5. Suprafaţa exterioară devine din ce în ce mai caldă şi începe să emită căldură.

De ce avem nevoie?

Trei vase de ceramică cu găuri de diferite mărimi – unul cu mărimea de 4 mm, unul de 2 mm şi altul de de 1.5 mm diametru.
Şaibe. Două şaibe mari de 1 ½ mm x 1 ¼ mm , trei şaibe de 1 mm x ¼ mm şi opt şaibe de ¾ mm x ¼ mm.
Şapte piuliţe de ¼ mm.
Un şurub de 3 mm x ¼ mm.
Montaj
Trebuie să potriveşti şaibele şi piuliţele aşa încât cele două să se potrivească.
Un mod simplu de a elabora suportul este de a-l face sub formă de paranteze drepte (în unghi de 90º), iar apoi, cele două trebuie unite.

Acest radiator improvizat poate creşte temperatura camerei cu până la 4º C.

Ultima oră

Comentariul meu