iohannis vine duminică din nou la sibiu. apoi pleacă la paris. transmitem live video!

Președintele României, Klaus Iohannis vine duminică dimineață la Sibiu. Acesta participă la un ceremonial religios, iar apoi va decola spre Paris pentru a participa la “marşul solidarităţii” organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc în capitala Franţei.klaus iohannis

Sibiul rămâne locul preferat al președintelui ales, iar acesta nu refuză aproape niciodată o inviație de a participa la evenimente care au loc în urbea sa de baștină.
Astfel președintele României va participa duminică, 11 ianuarie, la ora 10.00, la Catedrala Luterană din Sibiu, la slujba de comemorare a 70 de ani de la deportarea sașilor și șvabilor din România în lagărele de muncă sovietice.

Merge la Paris
Iohannis nu va sta însă prea mult acasă. El va merge la mitingul care va fi organizat la Paris în memoria victimelor atentatelor din ultimele zile a fost anunţată sâmbătă de Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, au anunţat că vor participa duminică la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.[contextly_auto_sidebar id=”lIxwlJjkerUimv81B1IhcpTpOUfrzkYu”]
De asemenea, şi-au anunţat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, reşedintele ucrainean Petro Poroşenko, precum şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german Angela Merkel.
Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

LIVE PE ORA DE SIBIU

Site-ul nostru va transmite în direct în sistem live-video vizita lui Klaus Iohannis de la Sibiu, cu începere de la ora 9.55.

Ultima oră

Comentariul meu